Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 20. november 2011 kl 15.40 Film: Margaret Thatchers vei mot makten

Den unge jernladyen

Vi følger den unge Margaret Thatchers tidlige kamp for å overvinne mannsbastionen i det konservative partiet. (Foto: BBC)
Vi følger den unge Margaret Thatchers tidlige kamp for å overvinne mannsbastionen i det konservative partiet. (Foto: BBC)
BBC-dramaet om den unge Margaret Thatcher ble tildelt tre priser av journalistene som skriver om tv og radio i Storbritannia. Filmen fantaserer rundt hva som kan ha skjedd bak kulissene under den ærgjerrige unge kvinnens møysommelige vei mot makten.

Margaret Thatcher er en av verdens mest omtalte offentlige skikkelser i nyere tid. Men hvor mye vet vi egentlig om henne? På en vittig og oppfinnsom måte forsøker denne filmen å skape et bilde av personen Margareth Thatcher. I tittelrollen møter vi Andrea Riseborough, og hennes mann spilles av Rory Kinnear

Mannsbastion
Det tok Maggie hele ti år å bli valgt inn som parlamentsmedlem for det konservative partiet, en formidabel mannsbastion. Handlingen tar til den dagen hun som 25-åring møter sin kommende ektemann, Denis, og følger hennes utrettelige kamp for å vinne en parlamentsplass.

Med sine tre priser var filmen var årets store vinner i Broadcasting Press Guild Awards, der vinnerne stemmes fram av journalister som skriver om radio og TV.

Sendt tidligere.

Britisk drama fra 2008
Originaltittel: Margaret Thatcher: The Long Walk to Finchley
Regi: Niall MacCormick
Produsert av Great Meadow for BBC
I rollene: Andrea Riseborough, Rory Kinnear Geoffrey Palmer, Oliver Ford Davies, Samuel West m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900