Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 8. januar 2009 kl 23.25 House

Forgiftet unggutt


Da en gymnaselev blir innlagt med tegn på dødelig forgiftning, setter doktor House og hans legeteam inn alt på å finne ut hva det er som er i ferd med å ta livet av unggutten.

Matt Davis (John Patrick Amedori) har alearmerende lav puls og tester viser at han ikke har alkohol eller narkotika i systemet. Likevel sender House dr. Cameron og dr. Chase hjem til unggutten for å finne et motedop som House er sikker på at unggutten bruker.

Cameron og Chase finner ingen tegn til narkotika hjemme hos Matt, og da de tror de har funnet ut hva som er løsningen på giftgåten, får sykehuset inn nok en ny pasient med samme symptomer.

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp. Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar han fatt på utfordringene med ofte uortodokse metoder. I serien "House" er det uvanlige sykdommer som er "skurken" i dramaet, og helten vår er en kontroversiell og respektløs lege som ikke stoler på noen – aller minst pasientene sine.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill. I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten.

Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Serien er sendt tidligere.

Amerikansk dramaserie 2005
Produsert av NBC Universal
Originaltittelpå kveldens episode: The Socratic Method
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacey Warner).
Regi: David Shore
Pressekontakt: Hans T. Wiig, 23 04 96 23
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer