Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. juli 2005 kl 23.55 Den siste speidaren

Eventyrthriller med Bruce Willis

James Dix (Damon Wayans) og Joe Hallenbeck (Bruce Willis), to ulykkelige menn som møtes når James’ kjæreste blir myrdet. Sammen jakter de på morderen.
James Dix (Damon Wayans) og Joe Hallenbeck (Bruce Willis), to ulykkelige menn som møtes når James’ kjæreste blir myrdet. Sammen jakter de på morderen.
En gang var Joe en fremragende etterretningsagent. Nå er han en alkoholisert privatdetektiv uten selvtillit. James er en forhenværende fotballstjerne med knust karriere etter mistanker om narkotikamisbruk. Da James’ kjæreste blir myrdet, møtes de to mennene og danner et team som nøster opp et nett av intriger og korrupsjon på høyt plan.

Joe Hallenbeck (Bruce Willis) var en av de beste agentene innenfor FBI, men karrieren fikk en brå slutt takket være en korrupt politiker som gav ham sparken. Med dette mistet Joe også selvtilliten, og han føler han befinner seg langt nede i en skyggedal.

James Dix (Damon Wayans) har det på samme måten. Beskyldningene om narkotikamisbruk har vært harde å svelge, og nå drukner han seg i selvmedlidenhet og destruktiv oppførsel.

Kunde og kjæreste
Joe og James har én felles bekjent, en stripteasedanserinne ved navn Cory (Halle Berry). Cory er Joes kunde – hun har søkt om beskyttelse for en leiemorder som har i oppdrag å drepe henne - og hun er James’ kjæreste.

En dag blir Cory virkelig myrdet. Tragedien fører Joe og James sammen, og de starter jakten på dem som står bak mordet på Cory.

Etter hvert viser det seg at de er det perfekte team, og de avdekker etter hvert et komplott der en høytstående politiker og en skruppelløs eier av et fotballag er involvert. Plottet er en alvorlig trussel mot den profesjonelle fotballens fremtid. Hvor langt må de gå før det katastrofale skjer?

Programmet er sendt tidligere

Amerikansk spillefilm fra 1991
Originaltittel: The Last Boyscout
Regi: Tony Scott
I rollene: Bruce Willis, Damon Wayans, Halle Berry, Chelsea Field, Sheldon Marcone
Pressekontakt: Hilde Ljøen 23 04 72 36