Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 8. februar 2004 kl 21.20 Dok1: Krøll på nettet

Strømvirvler i Georgia

Folk diskuterer kraftsituasjonen på gaten i Tblisi, Georgia. (Foto: Films Transit Int.)
Folk diskuterer kraftsituasjonen på gaten i Tblisi, Georgia. (Foto: Films Transit Int.)
Radikale grep er gjennomført på leverandørsiden innen strømforsyningen også i Norge, noe alle har fått merke. Men dette blir for intet å regne mot omleggingen av kraftforsyningen i den tidligere sovjetrepublikken Georgia. Der har et amerikansk selskap tatt over en virksomhet som inntil for få år siden var offentlig.

I "Dok1" kan vi følge den amerikanske regissøren Paul Devlins dramatiske skildring av hvordan verdens største kraftselskap (AES) forsøker å løse strømkrisen i Tblisi, Georgias hovedstad. Dokumentaren byr på gateopptøyer, korrupsjon og mafia-virksomhet, politiske mord og amerikanske soldater på leting etter terrorister i Al-Quaida-nettverkene.

Gnistrende innsikt
Vi får en enestående innsikt i den rolle et av USAs største selskaper spiller i et utpint og korrumpert Georgia, et land som nesten har ramlet ned på nivå med den tredje verden.

Med stødig hånd projiserer regissøren Paul Devlin en historie som kunne vært et fiktivt drama, som er pakket med spenning og komikk samt en håndfull meget fargerike karakterer.

Innkjøpt amerikansk program
Original tittel: Power Trip
Regi: Paul Devlin
Produksjon: Films Transit Int.
Kontakt i Programinnkjøp Dokumentar: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64 Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57