Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. oktober 2005 kl 18.35 Skattejakten

Nye spor

Det ser mørkt ut for ungdommene da de blir sittende fast i kvikksanden utenfor Mont St. Michel. Katta (Ingrid Unnur Giæver) og Siw (Sally Frejrud Carlsson) fortviler. (Foto: Nordisk Film AS)
Det ser mørkt ut for ungdommene da de blir sittende fast i kvikksanden utenfor Mont St. Michel. Katta (Ingrid Unnur Giæver) og Siw (Sally Frejrud Carlsson) fortviler. (Foto: Nordisk Film AS)
Ved Mont St. Michel i Bretagne står det om livet for Sigge, Siw, Katta og Jarle. De sitter fast i den lumske kvikksanden rundt fortet, men blir i siste liten reddet av pilgrimmer. Søskenbarna blir tatt med på messe, og kommer tett på stedets mytiske historie når dragen klosteret hviler på blir vekket…

Samtidig fortsetter jakten på det de håper er en verdifull skatt, og ikke minst løsningen på gåten om oldefar. På klosterets steingulv finner de nye spor, som sender dem ut på reise igjen – mens onkel Oscar og Gabriella puster dem i nakken.

Om serien
Gjennom seks episoder følger vi søskenbarna Sigge (12), Siw (16), Katta (13) og Jarle (16) på en eventyrlig reise på jakt etter sin forsvunne oldefar. Forsvinningen er en gåte, og en mystisk rebus tar dem med til Frankrike.

Samtidig som de leter etter oldefaren, har de et annet stort problem. De risikerer å miste feriestedet sitt på Sørlandet, hvis de ikke kan løse inn en pant så fort som mulig. Kanskje rebusen kan føre dem til en verdifull skatt?

"Skattejakten" er en fortsettelse av barne- og ungdomsserien "Veddemålet" som gikk på NRK i januar i 2004, og så ble sendt i reprise før sommeren i år.

Svenske og norske skuespillere
Mens svenske William Svedberg og Sally Frejrud Carlsson spiller Sigge og Siw, har norske Niklas James Knudsen og Ingrid Unnur Giæver de to andre hovedrollene som Jarle og Katta.

"Skattejakten" er Ingrid tredje rolle som tv-skuespiller, hun har tidligere spilt i "Veddemålet", hatt en mindre rolle i en tv-dokumentar, vært statist i spillefilmen "United" og gjort dubbing av tegnefilm.

Niklas har tidligere spilt i "Veddemålet", NRK-serien "Tiden før Tim" og spillefilmen "Ulvesommer.

I rollen som oldefar Ulrik finner vi Per Oscarsson. Den folkekjære skuespilleren har hatt rundt hundre filmroller siden debuten i 1944, og vant gullpalmen på filmfestivalen i Cannes for beste mannlige rolle i "Sult" i 1966.

Mange vil nok også dra kjensel på Michael Nyqvist, som blant annet har spilt i de svenske publikumssuksessene "Tilsammans" og "Grabben i graven brevid".

Norsk dramaserie for barn og ungdom i seks deler (2004)
Produsert av: Nordisk film AS
Produsent: Rune H. Trondsen
Regi: Thomas Kaiser
Episodetittel: Den slumrende dragen
I rollene: Ingrid Unnur Giæver, Niklas James Knudsen, Sally Frejrud Carlsson, William Svedberg, Per Oscarsson, Peter Andersson, Øystein Røger, Siw C. Klynderud, Michael Nyqvist.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk tlf 23 04 86 96/995 39 252

Serien vises også i Nett-tv