Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 9. september 2008 kl 21.25 Himmelblå

Verdens vakreste TV-serie

I dramaserien Himmelblå følger vi en brokete gjeng elskelige mennesker på øya Ylvingen på Helgelandskysten. (foto: Fredrik Arff/NRK)
I dramaserien Himmelblå følger vi en brokete gjeng elskelige mennesker på øya Ylvingen på Helgelandskysten. (foto: Fredrik Arff/NRK)
Endelig er det klart for premiere på høstens store dramasatsing fra NRK! Himmelblå er en varm og morsom "feelgood" serie om gammeldagse verdier som familie og vennskap, om brennende hjerter og om deilige kultursjokk. Handlingen er lagt til naturskjønne Ylvingen i Nord-Norge.

Det lille øysamfunnet på Helgelandskysten er utrydningstruet på grunn av folketallet og i et desperat forsøk på å redde øyas skole setter de inn en annonse i VG hvor de søker etter en familie med to barn.

Drømmer om et annet liv
I Oslo sliter alenemoren Marit med å få endene til å møtes. Hun er sliten, overarbeidet og ser lite til barna sine, Iris og Robin. Annonsen i VG er som sendt fra himmelen – det eneste problemet er at Marit ikke kan tilby den perfekte, harmoniske kjernefamilien som det søkes etter. For å pynte på situasjonen overtaler hun bestevennen Kim til å være med som ektemann.

Før de vet ordet av det er Marit, Kim, Robin og Iris bosatt tusen kilometer fra storbyen med en gammel nedslitt fiskarheim som bosted og arbeidsplass.

Gjennom 16 episoder følger vi dem og de fastboende på Ylvingen gjennom dramatikk, kjærlighet, gleder, frustrasjoner, hverdagsliv og fest.

Sentrale karakterer:
Marit (Line Verndal), 35 år fra Oslo. Marit er kokk og har aleneomsorg for barna Iris og Robin. Bestevennen Kim er redningen når hun ikke strekker til, og det er ofte.

Kim (Edward Schultheiss), 33 år fra Oslo. Han er singel og bor i en liten leilighet i nabogården til Marit. Kim har aldri hatt fast jobb og har derfor mye tid til å stille opp for Marit og barna. Kim er dypt forelsket i Marit, men det har han aldri hatt mot til å fortelle henne.

Iris (Elvira Haaland), 14 år og datteren til Marit. Hun er ihuga Oslo-jente, elsker storbyen, går ofte på kino eller shopper sammen med venninnene sine og drømmer om å bli danser.

Robin (Sebastian Warholm), 8 år, og Marits yngste barn. Han har hatt astma siden han var veldig liten, og har blitt godt passet på av moren. Robin elsker å spille trommer og å være sammen med Kim.

Brynjar (Ketil Høegh) er Ylvingens selvutnevnte patriark. Han er en type som både tar på seg mye ansvar og har usvikelig tro på seg selv. Brynjar er gift med Liv, men hun har vært innlagt på institusjon i mange år. Sammen har de datteren Karoline. Brynjar har i mange år hatt et diskret forhold til Britt.

Britt (Ingrid Vollan) kommer opprinnelig fra Alvdal, men flyttet som ung til Ylvingen der hun begynte å jobbe som lærer. Britt har et uoffisielt forhold til Brynjar, ettersom Brynjar fremdeles er gift med sin kone, som bor på institusjon på fastlandet.

Karoline (Lena Kristin Ellingsen) er datteren til Brynjar, og jobber på nærbutikken på Ylvingen. Karoline bor alene sammen med hunden sin, men har i mange år hatt et uforpliktende forhold til Roland.

Roland (Terje Skonseng Naudeer) er fisker og har vokst opp på Ylvingen sammen med søsteren Vivian, som er øyas prest. Roland er en sjarmerende, men egoistisk fyr. Roland bor alene, men har i mange år hatt et litt mer enn vennskapelig forhold til Karoline.

Roy (Hallvard Holmen) er fergemann på Ylvingen. Han har en liten passasjerbåt, som han frakter passasjerer til og fra fastlandet med. Roy har bodd på øya hele livet, og har aldri vurdert å flytte derfra. Han bor alene i morens gamle hus.

Dramaserie i 16 episoder etter en idé av Timothy Prager
Produksjon: NRK Drama
Manus: Sissel og Kathrine Hauger, m.fl
Regissører: Eva Dahr (konseptuerende), Vibeke Ringen, Mathias Calmeyer, Anne Sewitsky og Tor Tørstad
Produsenter: Tore Bergstrøm og Vegard Stenberg Eriksen
Med: Line Verndal (Marit), Edward Schultheiss (Kim), Elvira Haaland (Iris), Sebastian Warholm (Robin), Ketil Høegh (Brynjar), Ingrid Vollan (Britt), Lena Kristin Ellingsen (Karoline), Hallvard Holmen (Roy), Terje Skonseng Naudeer (Roland), Nina Bendiksen (Vivian), John Sigurd Kristensen (Halle), Sigmund Sæverud (Johan), Julie Øksnes (Ingeborg), Grete Johnson (Liv), Zita Djenes (Klara)
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no