Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. januar 2003 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Galskap i Melbourne

Peter Church (Peter Phelps) i
Peter Church (Peter Phelps) i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
En bølge av grove og voldelige drosjeran har rammet Melbourne. Spanergruppen ved byens politikammer setter agent Peter Church på saken. Under dekke av å være drosjesjåfør kommer han i kontakt med en underlig passasjer som hevder han ser UFOer på høylys dag. Et mulig spor i saken?

Passasjerens navn er Colin, og i løpet av turen begynner han å blø kraftig fra mageregionen. Church bringer passasjeren til sykehus, der mannens journal forteller at han er en schizofren person som lider av paranoia og ofte påfører seg selv skade.

Grise-mat
Mens han er inne til behandling, fantaserer Colin om en dame i Melbourne som tar vare på flere av byens ”gale” personer i huset sitt. Men de forsvinner en etter en, hevder Colin, fordi damen gir dem til en mann som maler dem opp og bruker dem til grise-føde. Svineoppdretteren skal være lett å kjenne igjen, fordi han har et glassøye.

Idet Church forlater sykehuset, fanger blikket hans en mann som sitter på venterommet. Mannen har glassøye…

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57