Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. august 2004 kl 23.25 Felles flukt

En smak av frihet

Stephen Dorff og Susan Sarandon har hovedrollene i
Stephen Dorff og Susan Sarandon har hovedrollene i "Felles flukt" som sendes i Nattkinoen i kveld. (Foto: HBO Pictures)
Charlotte har mistet alle illusjoner om ekteskapet, og har bestemt seg for å forlate sin mann, som er prest. Hun går i banken for å ta ut pengene sine og deretter dra sin vei, men plutselig stormer en ung bankraner frem. Han tar Charlotte som gissel og tvinger henne med seg inn i en buss. Ferden går ut av den lille forstadsbyen.

Etter noen timers kjøring klarer Charlotte (Susan Sarandon) å overtale raneren (Stephen Dorff) til å gå av bussen. I en trist bowlinghall hører hun på nyhetene om bankranet og at Jake, som raneren heter, nettopp har rømt fra fengslet.

Etter hvert får Charlotte litt kontakt med den nervøse mannen som forteller henne om grunnen til at han robbet banken: Han vil hjelpe kjæresten til et bedre liv. Hun er gravid og bor på et hjem for ugifte mødre.

Gissel eller frivillig?
Flukten går videre i en bil Jake stjeler, og underveis får de med seg flere nyheter på tv. Denne gangen blir det vist et bilde av Jake og Charlotte, og reporteren setter spørsmålstegn ved hvorvidt Charlotte virkelig er gissel eller om hun har reist frivillig sammen med Jake. Samtidig dukker Charlottes ektemann opp på skjermen og bedyrer at hun er en god kone som aldri ville forlate ham.

Bildet, ektemannens uttalelser og Jakes åpenhet - Charlotte gjør seg mange tanker om sin nye situasjon, og etter hvert begynner hun å føle seg vel. Med politiet i hælene blomstrer hun opp, samtidig som forholdet mellom henne og Jake utvikler seg til noe helt spesielt.

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: Earthly Possessions
Regi: James Lapine
I rollene: Susan Sarandon, Stephen Dorff, Elizabeth Moss og Jay O. Sanders.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36