Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 24. mai 2006 kl 20.05 Doc Martin

Ingen dans på roser

Tante Joan er misfornøyd med at Louisa kommer på dansen sammen med Mark og ikke Martin. (Foto: ITV)
Tante Joan er misfornøyd med at Louisa kommer på dansen sammen med Mark og ikke Martin. (Foto: ITV)
Det er duket for den årlige "Portwenn Players dance", en av de viktigste hendelsene i den idylliske byen ved havet. Arrangementet fører til en del pussige episoder, litt sjalusi og en rekke misforståelser. Men også til at Doc Martin viser litt menneskelige følelser!

Bert Large er billettansvarlig og Louisa kjøper to billetter. Hun tilbyr den ene til Martin og håper de kan gå sammen. Men han forklarer krasst at han ikke danser og slettes ikke går på slike tåpelige tilstelninger. Louisa blir skuffet og gir den andre billetten sin til Mark. Han tror det er hans lykkedag, spesielt da Bert antyder at Louisa har sansen for ham…

Pikant problem
Mark har time hos Doc Martin for å diskutere et pinlig dilemma. Han frykter at hans mangel på suksess hos det annet kjønn kan ha noe med størrelsen på en viss legemsdel… Han mener at penger er innen hindring dersom det fins en kur. Dessuten skal han på stevnemøte med Louisa så han ønsker at alt skal være i orden til den tid! Martin blir temmelig opprørt over dette og ikke så rent sjalu.

Dansen begynner og Louisa forstår raskt at Mark har oppfattet invitasjonen feil. Tante Joan er meget misfornøyd med at Louisa har invitert Mark isteden for Martin.

Snodig fyr
Martin må ut på legevisitt hos en av landsbyboerne – den eksentriske Stewart James. Stewart virker tilsynelatenede ganske normal ved første øyekast. Helt til han presenterer sin venn Anthony, som tilfeldigvis er et usynlig, rød-brunt, kjempe-ekorn. Hele situasjonen utvikler seg til et skremmende sammenstøt og Martin flykter derfra livredd.

Om serien
I seks uker skal vi bli kjent med en ny landsbylege, Martin Ellingham. Doc Martin, som han blir kalt på folkemunne, har hatt en lang og suksessrik karriere som kirurg i London. Så utvikler han brått en fobi mot blod og klarer ikke lenger å utføre operasjoner. Han oppdager tilfeldigvis at det er ledig en post som lege i den søvnige byen Portwenn i Cornwall. Han har gode minner fra det stedet fra barndommen da han brukte å feriere der hos sin tante Joan. Overgangen fra det hektiske og anonyme livet i storbyen blir stor både for Doc Martin og for hans nye pasienter. De fleste i Portwenn misliker den nye legen sin sterkt i begynnelsen.

Britisk dramaserie 2004
Originaltittel: Doc Martin
Produksjon: Buffalo Pictures for ITV1
Med Martin Clunes, Caroline Catz, Stephanie Cole, Ian McNeice, Lucy Punch, Joe Absolom.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364