Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 8. mars 2006 kl 21.35 Oscar-utdelingen 2006

Jakten på verdens tøffeste filmpris

Filmen
Filmen "Brokeback Mountain" er nominert i åtte kategorier (Foto: Academy of Motion Picture Arts and Sciences)
Søndag 5. mars 2006 er selve D-dagen for stjerner og produksjonsfolk i Hollywood. På Kodak Theatre deles verdens mest ettertraktede filmpris, Oscar, ut for 78. gang. Kveldens vert er Jon Stewart, og NRK2 sender et redigert opptak av den glitrende festen.

Blant de nominerte i kategorien "Beste kvinnelige hovedrolle" er Reese Witherspoon fra filmen "Walk the Line" stor favoritt. Men hun har også konkurranse fra Charlize Theron ("North Country") og britiske Keira Knightley som spiller hovedrollen i "Pride and Prejudice" ("Stolthet og fordom".

Den store filmen i år er "Brokeback Mountain" som er nominert i åtte kategorier, blant annet "Beste film", "Beste mannlige hovedrolle", "Beste mannlige birolle" og "Beste kvinnelige birolle". Heath Ledger er nominert for hovedrolle, og Jake Gyllenhaal og Michelle Williams for biroller. Nominert i kategorien "Beste mannlige hovedrolle" er også Joaquin Phoenix som har høstet mye laurbær for rollen som Johnny Cash i filmen "Walk the Line".

Høy glamfaktor
Men det er ikke bare håpefulle Oscar-kandidater til stede i Kodak Theatre. Her har også Oscar-veteraner som Meryl Streep og Clint Eastwood funnet veien, sammen med Sandra Bullock, Jennifer Aniston, Jamie Foxx, Tom Hanks og Keanu Reeves for å nevne noen. Disse har oppgaven med å dele ut prisene.

Amerikansk produksjon
Konferansier: Jon Stewart
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78