Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. november 2005 kl 19.55 Tinas mat

Ut på tur med Tina

Pelle Westman og Tina Nordström tar med seg kjøkkenet rundt i Sverige. (Foto: Johan Paulin)
Pelle Westman og Tina Nordström tar med seg kjøkkenet rundt i Sverige. (Foto: Johan Paulin)
Tina Nordström har denne gangen fått ny partner, Pelle Westman, og hun forlater tv-studioet for å treffe sitt publikum der hvor de er. – Det er veldig moro å møte nye miljøer og nye mennesker. Men rent matlagningsmessig er det ingen forskjell. Jeg har til og med hatt et bedre kjøkken enn jeg hadde i studio, sier Tina.

I det første programmet går turen til Ystad. I vakre omgivelser, blant annet utenfor klosteret i sentrum, lager Tina fiskesuppe med karri og dill, en omelett med østers, poteter og kreps og til dessert blir det fruktflarn med mandelmasse.

Pelle drar på spaning med en politibil, og vi får treffe mannen som kanskje har Sveriges merkeligste jobb. Tina ifører seg gummistøvler og besøker en strutsefarm. Her blir det mulig å foreta en liten test – hva vet du egentlig om strutsen?

Om serien
Tina Nordström er et velkjent ansikt for de fleste. Etter denne sesongen har hun rukket å lage over 100 programmer. Siden den forrige sesongen av Tinas mat som ble sendt på SVT i 2003, har hun hatt nok å gjøre med å spille inn en ny matlagningsserie på engelsk som skal sendes i USA.

Tina har arbeidet hele året med produksjonen av høstens sesong, og når det siste programmet i denne serien sendes er det på tide å tenke på neste prosjekt: Tina skal nemlig bli mamma for første gang i februar, og noe lenger strekker ikke Tinas planer for fremtiden seg.

Pelle Westman
Pelle er tidligere programleder og reporter på SVTs "Västnytt" og han har også vært programleder for båtmagasinet "Om bord" på SVT. Han synes det har vært morsomt å lage programmer med Tina. – Jeg er sulten hele tiden, og mat lager jeg i ett sett med tre sultne barn hjemme. Jeg elsker å lage mat, sier Pelle.

Matprogram fra SVT
Originaltittel: "Mat"
Programledere: Tina Nordström og Pelle Westman
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78