Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. september 2011 kl 22.15 Kriminalsjef Foyle

Foyle som barnepasser

Trekløveret Foyle, Samantha Stewart og Paul Milner løser kriminalsaker i krigens England. (Foto: ITV)
Trekløveret Foyle, Samantha Stewart og Paul Milner løser kriminalsaker i krigens England. (Foto: ITV)
Det er mars 1943, og bombingen av London får konsekvenser for kriminalsjef Foyle. Samtidig som han plutselig må ta seg av et barn, må han forsøke å oppklare både sabotasjeangrep og stoppe ulovlig gambling langs kysten.

Kriminalsjef Foyle (Michael Kitchen) får livet snudd på hodet da hans guddatter Lydia og hennes syv år gamle sønn James dukker opp og trenger et sted å bo. James er traumatisert etter at skolen hans i London ble bombet, og de fleste av hans lærere og klassekamerater ble drept. Like etter at de har kommet forsvinner Lydia, og Foyle må ta seg av James med god hjelp fra Sam (Honeysuckle Weeks), samtidig som de leter etter guttens mor.

Foyle er også travelt opptatt med en serie sabotasjeangrep, noe som ikke akkurat gleder sjefen hans. Han vil nemlig at Foyle skal konsentrere seg om å få stoppet den illegale gamblingen langs kysten.

Sabotasje og gambling blir imidlertid en og samme sak når en lokal gambler blir funnet myrdet ved et militært forskningssenter. Bygningen er også målet for sabotørene, og Foyle må orientere seg om superhemmelig våpenutvikling for å finne sannheten.

Om Kriminalsjef Foyle
Handlingen i filmene om Foyle utspilles i England under den annen verdenskrig. Foyle jobber sammen med sin assistent Paul Milner og sjåføren Samantha Stewart. Usikkerhet, spionasje og interneringer er dagligdags kost for politifolkene. Innimellom sniker det seg inn et og annet mord…

Kriminalsjef Foyle er blitt kalt den nye inspektør Morse. Manusforfatter Anthony Horowitz har også skrevet manus til seriene om Hercule Poirot.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dramaserie (2006)
Originaltittel: Foyle’s War: Casualties of War
Produsert av Icon Entertainment International
I rollene: Michael Kitchen, Honeysuckle Weeks, Anthony Howell, Kate Fleetwood, Joshua Lewis.
Kontakt for presse: presse@nrk.no
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no