Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 26. oktober 2008 kl 23.25 Sporløst forsvunnet

Farlig jakt


En sykepleier blir bortført og FBI-teamet står uten et eneste spor. Bedre blir det ikke når de oppdager at kvinnen antagelig er en helt annen enn den hun har utgitt seg for å være.

Den forsvunne kvinnen ble sist sett på en landevei i ferd med å skifte et punktert dekk. I utgangspunktet tror FBI-etterforskerne at de leter etter en vanlig, amerikansk kvinne, men til deres forbauselse oppdager de at kvinnen er en illegal flyktning. Hun er også i politiets søkelys etter at hun skal ha medvirket til å sprenge en abortklinikk.

Kvinnens ektemann gir inntrykk av å ville bidra i etterforskningen, men når han også blir borte skjønner agentene at de står overfor større utfordringer enn først antatt. Mens de forsøker å skaffe tilveie nyttig informasjon fra parets tenåringssønn undersøker teamet hvorvidt kvinnens bortføring kan settes i sammenheng med hendelsen omkring abortklinikken.

Jacks helomvending
Parallelt med den vanskelige saken oppstår en vanskelig situasjon på FBI-kontoret. Jack forteller at han akter å bli værende i New York likevel og vil ta plass i teamet under Vivians ledelse. Samtidig forsøker deres overordnede å finne ut den beste måten å løse Jacks plutselige helomvending på.

Om serien
I "Sporløst forsvunnet" ("Without a Trace"), følger vi en gruppe spesialetterforskere i FBI som arbeider med å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen forsøker å finne ut om personen har blitt bortført, drept, tatt sitt eget liv eller forsvunnet frivillig. I arbeidet følger de én hovedregel - å lære offeret å kjenne.

Første sesong av "Sporløst forsvunnet" ble sendt på NRK1 høsten 2004/våren 2005, mens andre sesong ble avsluttet sommeren 2006.

Programmet er sendt tidligere

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Episode 2, sesong 3: Thou Shalt Not
I rollene: Marianne Jean-Baptiste (Vivian Johnson), Anthony LaPaglia (Jack Malone), Poppy Montgomery (Samantha Spade) Enrique Murciano (Danny Taylor) og Eric Close (Martin Fitzgerald).
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer