Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. mai 2010 kl 22.30 Hitlåtens historie: The Look - Roxette

Roxette topper listene


Bak alle gode suksesshistorier ligger en dose slump og tilfeldigheter.

Den svenske popduoen Roxette ble dannet fordi Per Gessle og Marie Fredriksson delte et sterkt ønske om å bli stjerner utenfor Sverige.

Beinbrudd og tålmodighet
Svenskene elsket Roxette fra første låt, men interessen fra omverdenen var svært begrenset i begynnelsen av deres karriere. Ved siden av teft for å skape catchy poplåter krevdes det et benbrudd, og ikke minst en tålmodig utvekslingsstudent, før Roxette sin musikk ble internasjonalt allemannseie.

Tilbake i studio
I denne utgaven av "Hitlåtens historie" gjenforener vi Roxette i studio der de spilte inn gjennombruddshiten "The Look". I tillegg treffer vi alle personene som hjalp til for at Per Gessle og Marie Fredrikssons drøm om popstjernestatus gikk i oppfyllelse.

Om serien:
Hva gjør en låt til en hit? Til en ordentlig hit? Svaret skulle enkelt være at låten er god, men i de aller fleste tilfeller holder det ikke bare å sikre låtens kvalitet.

I seks episoder forteller Lydverket historien bak noen av verdens største hits, for å finne ut hva som skal til for at en låt udødeliggjøres. Selvsagt får artistene selv fortelle om låtene, men vi treffer også andre personer som på ulike måter har bidratt til å gjøre dem om til hits. Tilfeldigheter, ambisjoner, lidenskap og talent er noen av stikkordene for programmene.

Nordisk samproduksjon 2010
Produsert av: SVT, DR og NRK
Produsent for "The Look – Roxette": Magnus Broni.
Låtene som er satt under lupen i "Hitlåtens historie" er: "Tom's Diner" (Suzanne Vega), "The Look" (Roxette), "Hard-knock Life" (Jay-Z), "Wicked Game" (Chris Isaak), "Enter Sandman" (Metallica), "In Da Club" (50 cent).
Prosjektleder: Vivi Stenberg/ 23 04 45 67
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl/ 924 03 873 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900
Publikumssevice