Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 22. april 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Mayaenes rike

Lonely Planet: Mayaenes rike (t)


NRK2 søndag 22. april kl 20.10
Lonely Planet: Mayaenes rike

I mayaindianernes fotspor

Den reisende programleder Justine starter sin reise i Mayaenes rike i Merida i Mexico.

Derfra går turen sørover, til mayatempler i det lille landet Belize. Belize er et engelskspråklig land. Mayaindianerne kom først, men ble senere delvis fortrengt av engelske nybyggere. Belize er ennå temmelig uoppdaget av turister, men turistpotensialet er stort. Bare et par kilometer fra kysten ligger blant annet det nest største korallrevet i verden.

Fra Belize reiser Justine videre til Guatemala, som er blitt et populært reisemål for backpackers. Guatemala er langt mer turistifisert enn Belize, noe som ikke minst viser seg ved mayatemplene i Guatemalas jungel.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante. Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte tv-programmene gir nyttige tips og råd, og reisemålene blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er fjernsynsprogrammene like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I Lonely Planet er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Lonely Planets reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.


NRK2 søndag kl 20.10
Tidligere sendt 1996

Britisk produksjon
Originaltittel: Lonely Planet
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna-marie.normann@nrk.no)

Bilde
Ruiner etter Mayaenes storhetstid.