Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 16. januar 2004 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Løse tråder

Gangsteren Conrad (Dino Marknika) griper ikke akkurat etter matpakken – her sammen med sin forsvarsadvokat, Ingrid Burton (Rebecca Gibney). (Foto: Beyond Distr.)
Gangsteren Conrad (Dino Marknika) griper ikke akkurat etter matpakken – her sammen med sin forsvarsadvokat, Ingrid Burton (Rebecca Gibney). (Foto: Beyond Distr.)
I den australske serien "Politiagentene" havner spaneren Church i seng med den yppige spionere på den nye sjefen, Harris. Leiemorderen Conrad som likviderte Churchs beste venn og kollega, Oscar Stone, er også kommet tilbake til Australia.

Church har i en del tid virket i rollen som hendig kar i byggebransjen, plassert der av sjefen Harris som ønsker å komme til bunns i stridighetene mellom fagforeningen og en tidligere streikebryter. I forrige episode ble den uorganiserte arbeideren og oppvigleren Tom Steer funnet myrdet. Fra Steer førte sporene også til den kjente streikebryteren.

Livet kjært
Church får en ubehagelig følelse av at den nye sjefen for spaningsavdelingen ved politiet, Harris, ønsker livet av ham. Særlig da leiemorderen Conrad med ett dukker opp og plaffer løs mot Church og Rick Tyson, mannen fra streikebryter-miljøet som den myrdede Steer hadde kontakt med.

Church synes nå at saken har fått så mange løse tråder at han finner det best å rigge opp avlyttingsutstyr på sjefens kontor.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben. Oscar Stone (Ian Stenlake) var gruppens klovn, og et geni når det gjaldt å skape nye identiteter – helt til han ble skutt og drept ved å redde livet til Church. Ved seriens sjette sesongstart er det bare Danni, Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til sin nye sjef, Luke Harris, og den nye samarbeidspartneren Chris.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 6), kveldens episode: "Payback"
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57