Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. april 2004 kl 00.35 Påskenattsmesse i Oslo Domkirke

Oppstandelsen

Sogneprest Karl Gervin (Foto: Gro Eia, NRK)
Sogneprest Karl Gervin (Foto: Gro Eia, NRK)
I natt får vi ta del i en stemningsfull messe som starter helt i mørke, etter at alt lys ble slukket på langfredag. Deretter tennes det stearinlys rundt i hele kirken. Til slutt, for å markere Jesu oppstandelse, eksploderer det hele i lys og musikk.

"På håpets terskel" er overskriften for Domkirkens påskenattsmesse i år. Liturg er sogneprest Karl Gervin.

Ellers medvirker Domkirkens øvrige prester og diakon. Vi får høre medlemmer av Oslo Domkor med sin dirigent domkantor Terje Kvam. På orgelet spiller ass. domkantor Magne Harry Draagen.

Om påskegudstjenestene
NRK har i år valgt Oslo Domkirke som sin ’påskekirke’, og hele fire av menighetens gudstjenester blir overført i løpet av høytiden. Det skjer palmesøndag, langfredag, påskenatt og 1. påskedag.

Hver enkelt gudstjeneste er dramaturgisk bygget opp for å gi oss en helhetlig opplevelse av innholdet i påskeevangeliet knyttet til de forskjellige dagene i påskeuken.

Om opptakene
Det er et stort løft for NRK å rigge til tv-opptak i en så stor kirke som Oslo Domkirke. Dette ble prioritert i år fordi det er siste påske med Gunnar Stålsett som biskop i Oslo. Dessuten er det meget gode musikalske ressurser i Domkirken med blant andre Oslo Domkor.

Egenprodusert gudstjeneste
Prosjektleder: Marion Klaseie, tlf. 23 04 26 33 / 916 65 820
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 /907 75 758


LENKER
  • Hjemmeside