Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. mars 2005 kl 22.00 Kripos

Nettet snører seg sammen

Krevende oppgaver. Fotograf og produsent Tomm W. Christiansen filmer en av flere obduksjoner under opptakene til tv-serien
Krevende oppgaver. Fotograf og produsent Tomm W. Christiansen filmer en av flere obduksjoner under opptakene til tv-serien "Kripos". (Foto: Kripos)
Jakten på den eller de som drepte Henry Simonsen er i full gang. Etterforskningen gir politiet flere verdifulle ledetråder.

Drapsofferet Simonsen ble tatt av dage med flere øksehugg. Til å begynne med antok politiet at det var en mannsperson som hadde utført drapet. Etter hvert som etterforskningen skrider frem, blir de nødt til å revurdere denne antagelsen; det kan hende at det er en kvinne som er gjerningspersonen.

Funnet av Simonsens bil leder etterforskerne til Oslo, der flere tekniske funn gjør dem mer og mer sikker i sin sak. Politiet er i ferd med å oppklare drapet.

Om serien
De ansatte på Kripos er vanlige mennesker som jobber med uvanlige saker under spesielle omstendigheter. For første gang har et fjernsynsteam fått tillatelse til å følge deres arbeid helt fra alarmen går. Kamera blir med når Kripos-ansatte reiser ut for å bistå lokalt politi i etterforskningen av tre forskjellige drapssaker.

Aldri tidligere har et fjernsynsteam fulgt politiet så tett i deres arbeid. Resultatet er et enestående og autentisk innblikk i etterforskernes arbeidsforhold, i deres opp- og nedturer og i rekken av utfordringer de må håndtere og avgjørelser de må fatte.

Episode 1 og 2 dreier seg om en drapssak i Breivikeidet utenfor Tromsø i november 2002. Episode 3 og 4 omhandler drapet på Henry Simonsen i Alta i desember samme år.

Innkjøpt dokumentarserie fra Novemberfilm AS, http://www.novemberfilm.no/ (2005)
Prosjektleder NRK: Tore Tomter
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79
Vises også i Nett-TV.