Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. mai 2005 kl 22.30 Vagn i India

Reisen fortsetter

Krydrete grønnsaker og ris, servert på bananblader og spist med fingrene er meny for Vagn i India, på reise gjennom landet med én milliard innbyggere (Foto: DR)
Krydrete grønnsaker og ris, servert på bananblader og spist med fingrene er meny for Vagn i India, på reise gjennom landet med én milliard innbyggere (Foto: DR)
Vagn Olsen har lagt ut på en reise fra sør til nord i India, en reise som stort sett foregår i bil. Reisen er slett ingen spøk. Vagn mener nemlig at "for indiske bilister er det å trå på bremsen ensbetydende med å gjøre feil, og å stanse er et nederlag".

- Det er en forutsetning å ha en viss tro på egen udødelighet når man kjører bil i India. Det hender gang på gang at man tror ens siste øyeblikk er kommet, forteller Vagn.

Men overalt møter han vennlige, gjestfrie mennesker som gjerne inviterer ham hjem til seg. Vagn besøker både fattige hytter og kongelige palasser. India er nest etter Kina Asias mest folkerike land, og kontrastene er enorme. – Å komme til India er som å bli slått i hodet med en hammer, sier Vagn.

Om serien
Vi har tidligere fulgt reporteren Vagn Olsen på kanalferie i Europa, på reise i arabiske land og til New Zealand. Nå tar den danske globetrotteren spranget til India, hvor han har fartet rundt i flere uker.

I sju programmer blir vi med ham på en reise i kontrastenes verden, som er fullstendig annerledes enn den vi kjenner. Vi drar fra den gamle, danske kolonien Tranquebar i sør, gjennom små fattige landsbyer til maharajaenes praktpalasser i nord.

Dansk dokumentar (2004)
Originaltittel: "Vagn i Indien"
Produksjon: DR TV
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78