Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. juni 2005 kl 14.50 Carl Gustav, gjengen og parkeringsbandittene

Jakten på lekeplasstyvene

7 år gamle Georg, eller
7 år gamle Georg, eller "Rævedilter'n" som han kalles, spilles av Kjetil Bøe. Han er like opptatt som de andre i gjengen av å fakke parkeringsbandittene. (Foto: Norsk Film A/S Helge Sunde)
12 år gamle Carl Gustav og vennene hans får mistanke om at det foregår noe ulovlig når de en dag oppdager at lekeplassen deres er blitt til parkeringsplass med mystiske, svarte parkometre. De bestemmer seg for å finne ut hvem som står bak lekeplasstyveriet.

Carl Gustav, hovedpersonen i Ola Solums actionfilm for barn, er en ganske vanlig 12-åring med mange interesser. Spesielt detektivarbeid og spennende tegneserier. Helten hans er Supermann, men han har også stor sans for gode, gamle Sherlock Holmes.

Gjengen er vennene hans. Den består av to gutter og to jenter på samme alder, og selvfølgelig "Rævedilter'n" Georg som bare er sju.

Internasjonalt komplott
Ikke før er lekeplassen deres omgjort til parkeringsplass, før flere lekeplasser begynner å forsvinne. Våre venner aner et skummelt komplott! Med Carl Gustav i spissen og
"Rævedilter'n" på slep begynner gjengen å nøste opp trådene som fører til løsningen på dette mysteriet.

Underveis opplever de utrolig spennende, fantastisk morsomme og grenseløst farlige episoder! For selvfølgelig er dette et internasjonalt komplott, styrt av den enarmede og hans svartkledde medsammensvorne - en gjeng banditter som opererer i beste Chicago-stil.

"Ola Solums spenningskomedie for barn og voksne er litt av en publikumsfrier - nesten helt uhemmet så. Men hva gjør vel det når frieriet avleveres med slik charme," skrev Aftenposten da "Carl Gustav, gjengen og parkeringsbandittene" hadde premiere i 1982.

Norsk spillefilm fra 1982
Regi: Ola Solum
Manus: Jan Lindvik og Inge Tenvik
I rollene: Frank Arne Johansen, Merete Andersen, Kjetil Bøe, Marius Hansteen, Jarle Rosenlund, Marianne
Øversveen, Eilif Armand, Helge Jordal, Henrik Scheele m.fl.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann