Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 30. desember 1999 kl 19.25 Forfengelighetens marked

Forfengelighetens marked (t)

NRK2 torsdag 30. desember kl 1925
Forfengelighetens marked (6:6)

Becky tilbake ved utgangspunktet

Rawdon har forlatt Becky, og overtatt guvernørposten på Coventry Island. Truet av konkurs og i miserabel tilstand flykter Becky fra England for nok en gang å begynne et nytt liv. Og her treffer hun gamle kjente.
Etter at Becky lot sin sønns liv gå henne hus forbi, mens Amelia kjempet for å beholde sin sønn, skar vennskapet dem i mellom seg. Nå når også Rawdon har forlatt Becky og ryktet begynner å bli frynsete står hun igjen helt alene, og ser ingen annen løsning enn å forlate sitt England.
Hun drar til Tyskland, og ved en tilfeldighet dukker både Amelia, hennes bror Jos, sønnen Georgy og kaptein Dobbin opp. Til tross for advarsler fra Dobbin forenes de to venninnene, og sjarmøren Becky er i gang igjen. Denne gangen tilbake der hun startet med Jos Sedley.

Om serien
Denne engelske dramaserien med handling fra Napoleonstidens England er blitt karakterisert som en såpeserie uten helter av det engelske publikummet. Serien tar for seg Becky Sharps og Amelia Sedleys liv fra salongene i London til slagmarken i Waterloo.
Forfengelighetens marked er basert på romanen \"Vanity Fair\" av William Makepeace Thackeray, og selv introduserte forfatteren romanen slik; Dette er forfengelighetens marked, ikke et moralsk sted heller ikke et lystig, men veldig bråkete. Dramaet er satirisk rettet mot det engelske samfunnet, og er i følge forfatteren fullt av spising, drikking, kjærlighet og latter på den ene siden, men med røyking, utroskap og krangling på den andre siden.
Serien er laget for TV av regissøren Andrew Davies, som blant annet har Jane Austens \"Pride and Prejudice\" bak seg.
Forfengelighetens marked hadde premiere i hjemlandet i 1998, og består av totalt seks episoder.

NRK2 torsdag kl 19.25

Dramaserie fra BBC
I hovedrollen: Natasha Little
Originaltittel: Vanity Fair
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18