Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 28. juli 2008 kl 19.30 Vi redder verden - etter kaffen

Siste sjanse til å redde verden

Vi redder verden – etter kaffen: Til Afrika i folkevognbuss for å redde verden – hvordan gikk det? (Foto: AFF)
Vi redder verden – etter kaffen: Til Afrika i folkevognbuss for å redde verden – hvordan gikk det? (Foto: AFF)
De fire kompisene Frode Myhra Skog, Idar Edvin Krogstad, Erik Grande og Lars Karelius avslutter sitt prosjekt for å redde verden. Det er med andre ord siste sending i deres dokumentarserie "Vi redder verden – etter kaffen".

Er det lettere å holde seg hjemme i Europa og heller drømme om en rettferdigere verden? Utvilsomt, mener de fire. For hvis du reiser til Afrika, finner du ut at de fleste klarer seg på mindre enn en dollar om dagen.

En reise for livet
I femti år har Norge sendt hjelp til Afrika og eksportert sine gode intensjoner til de fattige delene av verden. Stadig nye generasjoner av bistandsarbeidere og utviklingseksperter har reist sørover med forventning og optimisme – og det viser seg at møtet med Afrika har preget dem resten av livet.

Om serien
Fire kompiser med journalistutdannelse fra Høgskulen i Volda gir seg i kast med de store globale utfordringene. "En humanitær roadmovie hvor vi redder verden på fire uker," er også en beskrivelse de gir av denne dokumentarserien i fire deler ("Vi redder verden – etter kaffen").

Og de fire drar virkelig ut i verden, bl.a. til Roma og videre til Afrika. De møter likesinnede som Bob Geldof, Noam Chomsky, Al Gore, Jonas Gahr Støre, Jan Egeland, Erik Solheim, Hans Blix, Thorvald Stoltenberg og mange flere.

Norsk dokumentarserie i fire deler (2006)
Originaltittel: 15 minutes of peace
Kveldens episode: Har vi noe her å gjøre?
Produsert av: AFF v/Frode Myhra Skog
Pressekontakt i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no