Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. juni 2009 kl 20.00 Elvis - store øyeblikk

Essensen av Elvis

Legenden Elvis Presley presenteres i to programmer på NRK1. (Foto: Warner)
Legenden Elvis Presley presenteres i to programmer på NRK1. (Foto: Warner)
Tidenes musikkidol er viet to programmer på NRK1 fredagskveldene. Elvis Presleys utrolige musikalske talent og personlige karisma presenteres gjennom et vell av opptak fra 50-tallet og fram til hans død i 1977.

Det første programmet fanger essensen av Elvis gjennom klassiske opptak fra scene, tv og film, i tillegg til sjeldent arkivmateriale. Det andre tar også for seg Elvis’ turbulente privatliv.

I begge programmene er det Elvis Aaron Presleys barndomsvenn, George Klein, som forteller.

Tidlige tv-show
Det er Elvis tidligste karriere som står i fokus i det første programmet. Her får vi blant annet se noen av de aller første tv-opptredenene som gav ham ikonstatus på midten av 50-tallet. I tillegg byr programmet på intervjuer og private smalfilmopptak. Et opptak fra en av hans aller siste konserter, i juni 1977, er også med.

Klassikerne står i kø gjennom programmet – fra "Hound Dog", "Blue Suede Shoes", "Love Me Tender", "Heartbreak Hotel", "King Creole", "Jailhouse Rock", "Guitar Man", "All Shook Up", "Suspicious Minds" og mange andre. Utvalget viser hvordan Elvis Presley skapte en unik stil som kombinerte country, gospel og rhythm’n’blues, og gjorde rocken til tidenes mest vitale populærkulturelle fenomen.

Amerikansk musikkportrett (1990)
Originaltittel: Elvis: The Great Performances
Del 1 av 2
Av Andrew Solt
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900