Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. juni 2009 kl 21.25 Detektimen: Lewis

Drap på frelst eksnarkoman

Inspektør Robbie Lewis (Kevin Whately) og Cecile Rattenbury (Jenny Seagrove). Hennes ektemann ble utsatt for drapsforsøk av en religiøs fanatiker som nå er funnet drept. (Foto: ITV)
Inspektør Robbie Lewis (Kevin Whately) og Cecile Rattenbury (Jenny Seagrove). Hennes ektemann ble utsatt for drapsforsøk av en religiøs fanatiker som nå er funnet drept. (Foto: ITV)
Oxford-inspektøren Lewis blir tilkalt når en religiøs fanatiker blir funnet banket opp og druknet i badekaret. Det viser seg at den drepte hadde sonet en dom for drapsforsøk på en ateistisk forfatter. Har de to sakene en sammenheng?

Drapsofferet blir identifisert som Steven Mullan, en omvendt tidligere heroinist. Han skal ha blitt så rasende på en blasfemisk ytring fra forfatteren Tom Rattenbury at han presset bilen hans av veien. Men den som satt i bilen var forfatterens datter, Jessica, som fortsatt er lenket til rullestol etter ulykken.

Snart befinner Lewis seg på det statelige godset til kjendisforfatteren Rattenbury, som tidligere var fysikklektor ved Oxford-universitet, og hans glamorøse kone, Cecile. Det viser seg at det er særdeles kompliserte og skjulte relasjoner mellom de involverte i saken.

Om serien
Den britiske krimserien "Lewis" med Kevin Whately i tittelrollen er en avlegger av den klassiske detektivserien "Inspektør Morse". Også her utspiller handlingen seg hos Thames Valley-politiet og i universitetsbyen Oxford.

Serien ble en umiddelbar suksess i Storbritannia da den ble lansert i 2006, og er den mest sette krimserien i landet de senere årene.

Lewis’ medhjelper er overkonstabel James Hathaway (Laurence Fox), en ung og velutdannet politimann. Sjefen er Jean Innocent (Rebecca Front), og patolog hos Thames Valley-politiet er dr. Laura Hobson (Clare Holman).

Britisk kriminaldrama (2008)
Originaltittel: Lewis, Series 3
Kveldens episode: The Point of Vanishing
Produksjon: ITV
I de viktigste rollene: Kevin Whately (Robbie Lewis), Laurence Fox (James Hathaway), Rebecca Font (Jean Innocent) og Clare Holman (dr. Laura Hobbs)
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900