Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 22. oktober 2009 kl 22.30 True Blood

En slurk vampyrblod

Sookie og Bill oppsøker vampyrnattklubben Fangtasia for å finne ut hvem som står bak drapene i Bon Temps. (Foto: HBO)
Sookie og Bill oppsøker vampyrnattklubben Fangtasia for å finne ut hvem som står bak drapene i Bon Temps. (Foto: HBO)
Det skjer et nytt mord i Bon temps. Igjen er Sookies bror Jason den siste som så avdøde i live, og mistanken rettes straks mot ham.

Bill og Sookie finner ut at begge de to drepte kvinnene frekventerte vampyrnattklubben Fangtasia. De oppsøker klubben for at Sookie kan bruke evnene sine til å finne ut hvem som er morderen og hjelpe Jason ut av knipa.

Bare en dråpe
Kvinnebedåreren Jason har fått kjøpt en liten flaske vampyrblod – som for mennesker fungerer omtrent som en blanding av dop og Viagra. Instruksene er bare å drikke en liten dråpe, men idet han arresteres for mordet på Dawn, får han panikk og styrter hele flasken. Resultatet blir katastrofalt.

Nattklubben Fangtasia
På Fangtasia treffer Bill og Sookie Eric Northman, sheriffen i Bills område. Eric ble gjort til vampyr i vikingtiden, og hans høye alder gir ham stor makt i vampyrhierarkiet. Sookie advarer om en rassia på klubben, og Eric blir fascinert av Bills nye kjæreste. Hva er hun?

Om serien
Etter at japanske forskere har utviklet syntetisk blod kan vampyrer nå plukke med seg en 4-pakning med "True Blood" fra butikken i stedet for å drikke menneskeblod. Vampyrene har organisert seg og kan gå fritt, om ikke komfortabelt, omkring blant vanlige mennesker. Etter solnedgang, vel og merke.

I den søvnige sørstatsbyen Bon Temps dukker en vampyr opp på baren der Sookie Stackhouse jobber. Hun faller pladask for den bleke, reserverte Bill, men ikke alle rundt henne er like frisinnete.

True Blood tar klassiske vampyrmyter til noe nytt og moderne, og lar forholdet mellom mennesker og vampyrer i sørstatenes USA illustrere velkjente fordommer. Ikke alle er like fornøyde med at de døde får de samme rettigheter som de levende, særlig ikke etter vampyrenes blodige fortid. Og slett ikke alle vampyrer liker smaken av syntetisk blod...

"True Blood" er basert på bokserien "The Southern Vampire Mysteries" av Charlaine Harris.

Produsert av HBO
Originaltittel: True Blood
Kveldens episode: Escape from Dragon House
Manus: Alan Ball
Regi: Scott Winant
Med: Anna Paquin (Sookie Stackhouse), Stephen Moyer (Bill Compton), Sam Trammel (Sam Merlotte), Rutina Wesley (Tara Thornton) og Alexander Skarsgård (Eric Northman).
Pressekontakt: Mette Kamilla Skjong, tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900