Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 14. desember 2006 kl 23.45 Last Man Standing

To rivaliserende gjenger

Bruce Willis i
Bruce Willis i "Last Man Standing
Jericho er en liten by i Texas som ser likedan ut i 1920-årene som den gjorde i 1860-årene. Den eneste forskjellen er at to rivaliserende, kriminelle gjenger som driver med spritsmugling, har fordrevet nesten alle de andre innbyggerne i byen.

Strozzi (Ned Eisenberg) leder en italiensk gjeng, godt hjulpet av Giorgio (Michael Imperioli), mens Doyle (David Patrick Kelly) er sjefen for en irsk bande, med Hickey (Christopher Walken) som sin høyre hånd. Byens sheriff, Ed Galt (Bruce Dern) er maktesløs når det gjelder å stanse gjengene og kriminaliteten i Jericho. Han prøver hovedsakelig å holde seg unna, og opprettholde en slags fred mellom Strozzi og Doyle.

Men ting begynner å skje når John Smith (Bruce Willis), en amoralsk og nådeløs revolvermann på flukt fra loven, stopper i Jericho på sin vei til Mexico. Smith oppfatter fort situasjonen, og planlegger hvordan han kan tilby sine tjenester først til den ene og så til den andre gjengen. På den måten kan han bringe de to rivaliserende bandene mot hverandre, for til slutt å stå igjen med utbyttet, fra begge sider, selv.

Manusforfatteren og regissøren Walter Hill har basert manuskriptet på Akira Kurosawas klassiske samurai-film "Yojimbo", som også inspirerte Sergio Leone i den grensesprengende spaghetti-western "For en neve dollars".

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: "Last Man Standing"
Regi: Walter Hill
I rollene: Bruce Willis, Christopher Walken, Bruce Dern, Michael Imperioli, Alexandra Powers og David Patrick Kelly
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Sendt tidligere