Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 16. oktober 2012 kl 20.15 Hva har du i bagasjen, Mira?

USA med Mira Craig


Mira Craig er halvt amerikansk og halvt norsk og ofte på besøk hos sin amerikanske familie i sørstatene. På reisen sammen med Noman får hun vite noe om sine forfedre som hun aldri har kjent til. De var nemlig offer for rasisme og religiøs forfølgelse.

Miras tippoldeforeldre var hovedpersonene i en kjærlighetsskandale som rystet hele samfunnet: Tippoldefaren Joseph Manigault var hvit og kom fra en velstående familie i Charleston. Tippoldemoren Molly Stewart var halvt afroamerikaner og halvt indiansk og stuepike hos Manigault familien.

Joseph forelsket seg i Molly, og etter at familien fikk kjennskap til forholdet, fikk han to valg: Enten avsluttet han forholdet eller så ble han kastet ut av familien.

Se hvordan Mira reagerer på Romeo og Julie-historien som fant sted i hennes egen amerikanske familie for 150 år siden, i en tid preget av rasisme og slaveri.

Om serien
Visste du at Vendela Kirsebom har tyrkisk pappa, mens Linni Meisters mamma er fra Sri Lanka? Disse to og fire andre norske kjendiser reiser sammen med Noman Mubashir til ulike verdensdeler for å bli bedre kjent med røttene sine.

Foruten Tyrkia med Vendela Kirsebom og Sri Lanka med Linni Meister drar Noman Mubashir til USA med Mira Craig, Algerie med Christopher Dons, Bangladesh med Saera Kahn og til Rwanda med Kashfa King Gashamura.

I serien på seks episoder er sterke familiegjenforeninger og eksotiske reiseopplevelser gjennomgående.


Produsert av NRK Østlandssendingen 2012
Programleder: Noman Mubashir
Presseansvarlig: Nathalie Sprus, 23 04 45 75/909 42 708
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900