Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. januar 2006 kl 20.20 Tore på sporet

Tore på sporet igjen

Tore Strømøy er tilbake på med nye, gripende historier om mennesker iblant oss (Foto: NRK)
Tore Strømøy er tilbake på med nye, gripende historier om mennesker iblant oss (Foto: NRK)
Tore på sporet er blitt en institusjon på linje med Frelsesarmeen og Røde Kors når det gjelder etterlysningstjeneste. Hver eneste dag i 10 år har redaksjonen mottatt brev, e-post og telefoner fra seere som trenger hjelp til å spore opp slekt og venner. Og seerne har gjennom tv-skjermen fått være vitne til sterke og rørende møter mellom mennesker fra fjern og nær.

I kveld er den populære TV-serien Tore på sporet endelig tilbake på NRK1. Programmet feirer i år 10-årsjubileum, og siden starten har programleder Tore Strømøy reist verden rundt mange ganger sammen med mennesker som har et sterkt ønske og behov for å finne tilbake til sine røtter og finne igjen forsvunne familiemedlemmer. Og tusenvis av nordmenn har kontaktet redaksjonen for å få hjelp. I gjennomsnitt kommer det minst én henvendelse dit hver dag året rundt.

Dette har resultert i ti, nye programmer, hvor du får være med på nye sterke og gripende møter mellom mennesker som endelig får på plass viktige brikker i livet sitt. I tillegg til de nye, spennende sakene, får vi også et gjensyn med mennesker som har vært med i de tidligere programmene. Da får du vite hvordan det egentlig gikk, etter at Tore brakte dem sammen på tv.

I kveldens program får du møte
...to søstre fra Hallingdal som leter etter sin storebror som de aldri har sett. Broren ble adoptert bort før søstrene ble født, og i oppveksten fikk jentene aldri vite at han fantes. Ved et uhell røpet faren familiehemmeligheten like før han døde. Søstrene har i dag egne familier, men har aldri gitt opp håpet om å finne sin storebror. I kveld håper de at Tore på sporet kan gi dem et svar på hva som skjedde med gutten.

Så blir det et gjensyn med Hanne Ingebrigtsen Skjervold fra Trondheim, som var med i det aller første Tore på sporet programmet i 1996. Den gang reiste Tore og 16 år gamle Hanne til Sør-Korea hvor Hanne fant igjen sin biologiske familie. I kveld får du høre hva opplevelsen gjorde med Hanne, og hvordan livet ble etter at hun fant familien i Korea.

Til slutt får vi møte 20-årige Espen Sedeniussen fra Bodø, som er på jakt etter sin far i Bulgaria. Espens mor Karin møtte faren Mitko på en ferietur i Bulgaria på 1980-tallet. Da det viste seg at Karin var gravid, ønsket Mitko å reise til Norge for å gifte seg med Karin og være pappa for Espen. Men myndighetene nektet ham å reise fra Bulgaria. Derfor ble Karin eneforsørger for sønnen. Da mamma døde av kreft i 2004, ble Espen alene i verden. Derfor bestemte Espens venner at de måtte gjøre noe for kameraten. De skrev til Tore på sporet.

I kveld møter du også Tore på sporets nye maskot, kjæledegge og hjelper, Tore Sporhund. Denne lille blandingshunden skal være programlederens lille støttespiller gjennom hele serien, og har også fått egne sider på Internett.


Egenprodusert underholdningsserie fra NRK program riks (2006)
Programleder: Tore Strømøy
Prosjektleder: Karen Bit Vejle, tlf. 73 88 17 37/907 722 81
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80LENKER
  • Les mer: