Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 15. juni 2005 kl 21.45 Niern: Mord, sa hun

Agatha Christie-klassiker

Miss Marple er vitne til et mord på et reisende tog. Hun varsler politiet, men de finner ingen spor etter det påståtte mordet og avskriver Miss Marple som en gammel eksentrisk dame. Hun er imidlertid fast bestemt på å bevise at hun ikke innbiller seg ting.

Miss Marple setter i gang å undersøke strekningen langs toglinjen hvor mordet ble begått. Hun kommer helt til eiendommen til godseieren Acenthorpe (James Roberston-Justice), og kommer seg inn i huset forkledd som tjenestepike.

Mange skjeletter faller ut av skapet før Miss Marple kan bevise at et mord virkelig ble begått, og peke ut den skyldige.

Margareth Rutherford
Filmen, er basert på Agatha Christies bok "4:50 from Paddington". I rollen som Miss Marple ser vi den engelske komediennen Margaret Rutherford. Rutherford var nok ikke helt den Agatha Christie så for seg som den pertentlige, tweedkledde detektiven Miss Marple, men Rutherfords første "Marple" slo så godt an at hun fikk rollen i påfølgende filmer også.

Filmen er blitt en klassiker, mye takket være Margaret Rutherford. Det er helt tydelig at hun liker rollefiguren, og selv om hun ikke får utfolde seg helt fritt i sin praktfulle eksentrisitet, tilfører hun filmen mange humoristiske øyeblikk.

De andre skuespillerne gjør også sine ting bra. James Robertson-Justice gjør en god figur som brautende godseier og Stringer Davis, Margaret Rutherfords ektemann, er rørende som Miss Marples gode venn.

Britisk spillefilm fra 1962
Originaltittel: "Murder, she said"
Regi: George Pollock
I rollene: Margaret Rutherford, Arthur Kennedy, Muriel Pavlow, James Robertson-Justice og Charles "Bud" Tingwell
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83