Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 12. september 2002 kl 19.25 Folk i farta

Verdens leder på snowboard

Alex Rosén har møtt Terje Håkonsen i blant annet Dubai. (Foto: Per Hustad,NRK)
Alex Rosén har møtt Terje Håkonsen i blant annet Dubai. (Foto: Per Hustad,NRK)
Alex Rosén møter i kveld verdens ubestridte leder på snowboard, Terje Håkonsen. Han har vunnet flere VM-, EM- og
World Cup-seiere enn noen annen norsk idrettsutøver. Den fremragende idrettsstjernen kjører nå bare utvalgte renn og er ikke lenger med i World Cup.


Selv definerer han seg som pensjonist. Likevel er han mer
ettertraktet enn noensinne hos sponsorene. Han har også sin årlige snowboardkonkurranse i Lofoten ved navn The Artic Challenge.

Magasinet Rolling Stones lagde en liste over mennesker med innflytelse i verden. Terje og Marlon Brando delte 8. plassen! Terje er helsefreak og spiser bare økologisk dyrket mat. Han er fra Vinje i Telemark, men bor nå på Hawaii, i Brasil, i Oslo og i San Diego. Terje begynte med snowboard i 13-årsalderen og har alltid hatt anlegg for sport.

Alex blir med Terje til en Flowride-konkurranse i Dubai. Flowride er en slags kunstig bølge. Her skal han konkurrere mot verdens beste surfere. Hvem vinner?

Om Folk i farta
Alex Rosén har dratt rundt i verden for å treffe nordmenn som har gjort seg bemerket i utlandet. Han har laget ni programmer, som alle tar form av en slags roadmovie. Hvert program er også et svært annerledes møte med mennesker som har levd et annerledes liv enn de aller, aller fleste av oss.

Underholdningsavdelingen
Programleder: Alex Rosén
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956