Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. juli 2002 kl 19.30 SommerDag: På Finnøy med Britt Synnøve Johansen

Sped sangfugl med sterk stemme

Britt Synnøve Johansen og bandet hennes (Foto: Terje Dale, NRK)
Britt Synnøve Johansen og bandet hennes (Foto: Terje Dale, NRK)
Karmøyjenta Britt Synnøve Johansen mønstrer på M/B Lindy og følger Dag Lindebjerg gjennom østers, champagne og tomatplukking. Det blir mye mat, men også mye vakker sang.

Britt Synnøve er kjent fra den norske finalen i Melodi Grand Prix, som hun vant i 1989. Hun har siden vært innom de fleste sjangre innen musikk og underholdning. Hun har deltatt i flere teateroppsetninger og revyer, men mest av alt synger hun. Denne vakre stemmen synger seg gjennom en forestilling om Edith Piaf med en forteller og et femmanns orkester.

Østers og tomater
Turen starter i Fister, der Britt Synnøve straks får vise hva hun er god for. Tåken ligger tett, men den nye matrosen styrer M/B Lindy trygt gjennom et smalt sund. På reisen får de se hvordan man dyrker østers, og på Finnøy møter de en kvinne som dyrker tomater.

Vakker sang
Toni Gundersen og Britt Synnøve har spilt mye revy sammen. De to jentene synger Jan Eggums ”En natt forbi” med ny tekst av Britt Synnøve, akkompagnert av gitarist Torolf Ingebrethsen. Dette blir ikke den eneste sangen vi får høre i programmet. Britt Synnøve har hatt stor suksess det siste året med sin Piaf-forestilling. Før hun synger ”Hymne til kjærligheten” forteller hun den vakre og triste historien om Edith Piafs store kjærlighet, Marcel.

Palmeøya Sør-Hidle
Etter en tur innom Talgje kyrkje, ender turen på Flor og Fjære på Sør-Hidle, der Siri og Olav Bryn dyrker eksotiske planter. Britt Synnøve forsøker å imponere med sin florakunnskap, men det er ikke like enkelt å vite hva som er hva.

Om serien
Andreas Lunnan, Tore Skoglund og Dag Lindebjerg skal hver for seg legge ut på sine årlige sommerturer for å glede seerne med programmer fra vårt vakre land.

Årets SommerDag-serie går i seks uker sommeren igjennom. Denne sommeren blir kjentfolk som Kari Traa, Per Inge Torkelsen, Eldar Vågan, Britt Synnøve Johansen, Lynni Treekrem og Gunnar Andersen å treffe blant matrosene.

Egenproduksjon fra NRK Hordaland
Programleder: Dag Lindebjerg
Produsent: Terje Dale
Produksjonsleder: Magnhild Stiegler
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, 23 04 72 36