Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. april 2005 kl 19.55 Fra loft og kjeller

Himmelseng – og helstekt gris!

Stine Woxman, Kjell Fuglehaug, Hanne Hofton og Frode Aga på tunet til gården Veikåker i Krødsherrad (Foto: Trond Lillealtern,  NRK)
Stine Woxman, Kjell Fuglehaug, Hanne Hofton og Frode Aga på tunet til gården Veikåker i Krødsherrad (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Kveldens program kommer fra gården Veikåker i Krødsherrad, en flott gård fra 1300-tallet. Helt fram til tidlig på 1900-tallet ble den drevet som skysstasjon.

De siste årene er det utført et omfattende restaureringsarbeid på gården, og når tiden nå var kommet for å restaurere det store våningshuset, ble Loft og kjeller-gjengen invitert til å gjennomgå et par av loftsrommene der det var stuet vekk mange gamle interessante ting. Programleder Kjell Fuglehaug og skraphandler Stine Woxman forteller at de fikk seg mange aha-opplevelser da de fant både himmelsenger, en kårde fra begynnelsen av 1600-tallet og en liten lommelerke til en verdi av 10 000 kroner, for å nevne noen av godbitene.

Frittgående griser
I dag er det Hanne og Trond Kåre Hofton som driver gården sammen med foreldrene til Hanne, Reidun og Kåre Grøterud. Hanne har blant annet frittgående griser, og dermed gir menyen seg selv denne gangen. Reisekokken Frode Aga fikk i oppdrag å tilberede noe godt fra grisen, og dermed endte han like godt opp med å fange en frittgående gris – og han grillet hele grisen.

Auksjon
I kveldens program blir det auksjonert bort to gamle trau. Hvordan du kan by finner du opplysninger om på NRK TekstTV side 528.

Om serien
I åtte programmer utover våren skal programleder Kjell Fuglehaug og skraphandler Stine Woxman ta seg inn på loft, i kjellere, låver, uthus og stabbur rundt omkring i landet på jakt etter antikviteter og andre interessante ting som er blitt stuet vekk av plassmangel eller andre årsaker.

"Fra loft og kjeller" er en populær serie hos seerne med en foreløpig rekord på 699.000 seere tirsdag 29. mars.

Egenprodusert underholdning fra Program riks, Hordaland
Programleder: Kjell Fuglehaug, tlf: 98 89 07 70 kjell.fuglehaug@nrk.no
Prosjektleder: Trond Lillealtern, tlf: 95 02 88 58
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
Vises også i Nett-TV.