Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. juni 2002 kl 22.35 VG-lista Topp 20

Stjerneparade på direkten


Det blir folkefest og show i år også, når VG-lista Topp 20 og NRK1 rigger seg til på Rådhusplassen i Oslo med både store internasjonale stjerner og norske artister. Programledere er Vegard Thomas Olsen, Håvard Sylte og Jostein Pedersen - bedre kjent som ”Short Cut”, ”Howard” og ”Jaypea”.

Det skal ikke spares på noe, når VG-lista Topp 20 lager musikkshow i hovedstaden. Med seg til å lage god underholdning, har de tre programlederne også Stein Jo (Stein Johan Grieg Halvorsen) og Erlend Klarholm Nilsen – kjent fra humorprogrammet ”Slå på ring” på NRK1.

Hits på storskjerm
I tillegg til store artister som skal fremføre sine største hits fra det siste året, vil publikum få oppleve en roterende storskjerm på 40 kvadratmeter, lyd og lys i festivalformat og ulike aktiviteter hele dagen. Selve konserten starter klokken 22.35 og blir direktesendt på NRK1 og Petre.

Artistene
Artister som kommer er blant andre Sugababes, Bomfunk MCs, Trucks, Lutricia McNeal, Gatas Parlament, Tungtvann og Björn Rosenström.

Jentetrioen Sugababes har toppet de engelske hitlistene i vår med singelen ”Freak Like Me”, og består av Keisha Buchanan (17), Heidi Ranger (19) og Mutya Buena (17).

Den finske gruppa Bomfunk MCs hadde en kjempehit for et par år siden med låta ”Freestyler”, som var den mest solgte singelen i Europa i 2000. Nå er de tilbake med nytt album,”Burnin’ Sneakers” og inntar scenen med livemusikere og breakdansere.

Norsk-engelske Trucks har singelen ”It’s Just Porn, Mum”, som mange tror kan bli årets sommerhit. De har hatt flere konserter i London og New York og er på god vei inn i rockebransjen.

Lutricia McNeal har vært i Norge flere ganger og er svært engasjert i rasisme. Hun opptrådte med ”Artister mot rasisme” i Oslo i mai i år.

Gatas Parlament består av brødrene Elling og Aslak Borgersrud fra Oslo. Tungtvann fra Bodø/Harstad har gjort seg bemerket som fast innslag i ”Åpen Post” og har gitt ut to plater – ”Nord og ned” og Mørketid”.

Femte gang
Det er femte gang VG-lista Topp 20-konserten arrangeres, og i fjor var det hele 35 000 nordmenn som samlet seg i sommernatten. Showet skal også turnere i resten av Norge. Da skal Håvard Sylte fra Topp 20 på Petre lede showet.

Egenprodusert og direktesendt musikkshow
Programledere: Vegard Thomas Olsen, Jostein Pedersen og Håvard Sylte
Prosjektleder: Nicolai Sørensen
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697


LENKER
  • Topp 20s sommerturné