Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 23. mai 2008 kl 19.55 Album

Å starte på nytt

Album (4:5): Lars bestemmer seg for å få orden på livet sitt. (Foto: DR)
Album (4:5): Lars bestemmer seg for å få orden på livet sitt. (Foto: DR)
Martin utgir boken sin, og Jon får jobb på et sykehus. Lars bruker mye tid på sin junkie-kjæreste, mens hans far Vilhelm savner ham og de to andre barna.

Martin Lund Jenssen kan endelig kalle seg forfatter etter å ha utgitt boken han har jobbet med i mange år. En kveld havner han på en fest i et kollektiv hvor han får høre nytt om Gertrud.

Jon trenger hjelp for å komme seg ut blant folk på sin egen alder, men han er plaget med sjenanse og mangel på initiativ. Heldigvis får han jobb på et sykehus, og kanskje blir mye forandret i hans liv fra nå.

Lars Rolsted kjører drosje for å holde sin junkie-kjæreste borte fra gaten, men hun skuffer ham mer enn han trodde var mulig. Til slutt bestemmer han seg for å gjøre noe med livet sitt.

Vilhelm Rolsted har vært på den spanske solkysten i årevis. Han drikker tettere og tettere, men han savner barna som har støtt ham fra seg.

Familiene
Familien Rolsted
I familien Rolsted er Vilhelm Rolsted uten tvil overhodet. Han er gift med Musse, en ulykkelig og sørgmodig dame. Sammen har de tre barn, Tess, Lars og Katja.

Ingen av barna har hatt optimale oppvekstvilkår i et hjem uten kjærlighet og nærhet, og dette preger dem videre i livet. Spesielt får sønnen Lars det vanskelig. Det eneste barna har hatt nok av er materielle goder.

Familien Olufsen
I familien Olufsen er far og mor hippier, så sønnen Jon, som er enebarn, er oppvokst i et radikalt hjem.

Jon føler at faren har sviktet besteforeldrene fordi han overtaler dem til å selge familiegården. Kjøperen er Vilhelm Rolsted som kun tenker profitt.

Jons foreldre glir fra hverandre, og når de til slutt skiller seg, har han vanskelig for å tro på kjærligheten mellom mann og kvinne igjen. Dette skal følge ham resten av livet.

Familien Lund Jenssen
Martin er Lund Jenssens sønn, en kjernesunn familie som legger alt til rette for at det skal gå bra for Martin og hans lillebror.

Martin er en dagdrømmer som finner et ståsted i post-punken. Han vil være forfatter og gifte seg med Gertrud, den peneste jenta han noensinne har sett.

Men livet blir ikke alltid som planlagt.


Dansk dramaserie
Produksjon: Danmarks Radio
Regi: Hella Joof.
Basert på Ben Q. Holms roman fra 2002
Med Jens Jørn Spottag, Bodil Jørgensen, Julie Carlsen, Henrik Lykkegaard, Henrik Prip, Lotte Andersen, Kjeld Nørgaard, Marie-Louise Coninck med flere.
Pressekontakt: Karoline Berg,23049486, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer på DRs sider