Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 1. juni 1999 kl 19.50 Y2K - Babels tårn

Y2K - Babels tårn (ttv)


NRK2 tirsdag 1. juni kl 19.50
Y2K - Babels tårn

Databransjens skjebnedøgn

Det er mye usikkerhet knyttet til dataprogrammenes skjebne ved tusenårsskiftet. Her i landet blir det brukt flere milliarder kroner på å skifte eller korrigere datastyrte maskiner og programvarer. Men hva kan egentlig skje, og hvem har ansvaret hvis noe går galt?
I kveldens norske dokumentar møter vi prosjektledere for år 2000 innenfor sykehusdrift, flytrafikk, vann og elektrisitet. Vi møter også en familie i Gran kommune som forbereder seg på det verste, men håper det beste.
- Vi må forberede oss på at infrastrukturen i samfunnet kan rakne. Vi trenger å beskytte våre nærmeste og undersøke hvilke kriseforberedelser vår egen kommune har, påpeker Øyvind Myhre, som er prosjektleder for en større finansinstitusjon her i landet.

Overdrevet?
Datakonsulentene hevder at problemet ikke kan undervurderes. Hvem har rett? Er det de som mener at vi kan oppleve katastrofer eller er det de som påstår at ivrige datakonsulenter overdriver problemet?
I programmet blir vi også med på en år 2000-test av ett av de 756 kraftverkene her i landet som produserer over 1 megawatt.
Er år 2000- problemstillingen et fantasiprodukt eller er den reell?
- Trolig er den begge deler, sier regissør Geir Haugsdal. Det ironiske er at ingen vet hvor omfattende problemet er eller hvordan det vil påvirke dataavhengige systemer.

NRK2 tirsdag kl 19.50
Tidligere sendt NRK1 12.4.1999

Bilde (via Scanpix/Internett)
Ved Ullevål sykehus, som her ved fødeavdelingen, jobber man kontinuerlig for at alt utstyr er Y2K-sikret ved tusenårsskiftet.

Norsk dokumentar
Regi: Geir Haugsdal
Produsert av Rabalder Filmcompagni
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123