Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. juli 1999 kl 19.00 Sunnivas Kassa blanka

Sunnivas Kassa blanka (ttv)


NRK1 søndag 4. juli kl 19.00
Sunnivas Kassa blanka (5:6)

Mentalt strikkhopp

- Dette blir et mentalt strikkhopp, men jeg kommer! Dette sier kulturarbeider Anders Rogg, en av kveldens inviterte gjester på \"Sunnivas Kassa blanka\", det vil si på Sunnivas hvite kasse. Der skal han innledningsvis komme med noen fyndord, før han setter seg ned og dekker piknikbord oppå kassen.
- Alle prøver å putte meg i bås, men jeg har bestandig vært opptatt av de ikke- materielle sidene i livet, sier Rogg som for kort tid siden begynte som kulturarbeider i Kirkens Bymisjon i Oslo. For en del seere vil han huskes best som medlem av Tramteatret og Pelle Parafins Bøljeband.

Leder for 17. mai komiteen
Sammen med ham har programleder og prest Sunniva Gylver invitert medlem av Oslo bystyre, norskpakistaneren Rubina Rana. Hun huskes best som leder for 17. mai-komiteen i Oslo.
- Som engasjert samfunnsborger vil jeg gjerne stille opp på dette, sier Rubina. - Moral og religion er en viktig del av virkeligheten.

Om Sunniva Gylver
Dette programmet er det femte i en serie på seks, hvor spørsmål som gjelder tro og livsverdier blir tatt opp. Sunniva Gylver fungerer ikke bare som intervjuer i serien, men er en selvstendig samtalepartner der hun representerer kirkens og sitt eget syn. Til daglig er Sunniva studentprest ved Bislet Høgskolesenter i Oslo, og har tidligere stått bak flere programserier på TV2.

Om serien
Programtittelen henspiller på programmets rekvisitt, nemlig en hvitmalt kasse. Med Speakers\' Corner som parallell skal den inviterte gjesten stå på kassa og komme med en utfordring som samtalen kan gripe fatt i.
- Vi har invitert gjester med svært ulik bakgrunn, både når det gjelder yrke og livssyn. Dette skal ikke være portrettintervju, men en likeverdig samtale med reflekterte mennesker omkring spørsmål som jeg håper vil interessere mange nordmenn.

NRK1 søndag kl 19.00

Bilde
Anders Rogg og Rubina Rana (t.h.) er gjester hos Sunniva i kveld. (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert religiøst program
Prosjektleder: Egil Stray Nordberg, tlf. 23 04 82 51/926 23848
egil.stray.nordberg@nrk.no
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53