Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 12. august 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Island og Grønland

Island og Grønland

Reiseleder Ian Wright tar oss med på tøffe utflukter i ugjestmild natur i kveldens utgave av Lonely Planet.

For britiske Ian blir reisen til Island og Grønland en strabasiøs affære, men ikke desto mindre spennende.

Med utgangspunkt i Reykjavik på Island har Ian satt seg fore å reise på kryss og tvers over hele øya. Det viser seg imidlertid snart at været setter en effektiv stopper for noen av ekspedisjonene. Forsøket på å fly lavt over den aktive vulkanene Vatnajøkul, er for eksempel mislykket: Flyet må gi opp forsøket på å trosse det dårlige været.

Grønlandsoppholdet står ikke tilbake for de strabasiøse dagene på Island. Ekstrem kulde og barsk natur gir Ian noen uforglemmelig dager i dette verdens nordligste land. Han stifter bekjentskap med eskimoer som forteller ham om den ekstreme hverdagen på Grønland, og blir med på sledetur innover de veldige snøviddene.

Om serien
"Lonely Planet" er et velkjent begrep for de reisevante: Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte TV-programmene gir nyttige tips og råd, og blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er TV-programmene over store deler av verden like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

"Lonely Planet" er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. "Lonely Planet"s reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

Fakta - innkjøpt
Originaltittel: Lonely Planet
Pressekontakt: Anna-Marie Normann , tlf. 23 04 78 53


LENKER
  • Lonely planet