Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. april 2010 kl 22.30 Nurse Jackie

Særdeles aktiv dødshjelp

Når Jackie (Edie Falco) sjonglerer sin hektiske arbeidshverdag med et noe trøblete privatliv, byr det på en rekke utfordringer. Foto: Showtime
Når Jackie (Edie Falco) sjonglerer sin hektiske arbeidshverdag med et noe trøblete privatliv, byr det på en rekke utfordringer. Foto: Showtime
Jackie blir tatt på sengen da en sykepleier hun tidligere arbeidet sammen, med dukker opp på akutten. Hun har lungekreft og vil at Jackie skal hjelpe henne med å dø.

Jackie har god sans for å gjøre det riktige, og går med på å hjelpe sin tidligere venninne. O’Hara bistår også slik at de kan samles om sykepleierens bortgang på en hyggelig måte, en real avslutning på livet.

Coopers to mødre
Doktor Coopers mor blir lagt inn på sykehuset med store smerter i magen. Coop kan ikke behandle moren sin selv, så de andre må steppe inn. Jackie og O’Hara morer seg godt når de får vite at Cooper er sønn av et lesbisk par og dermed har to mødre!

Om serien
"Nurse Jackie" er en bestemt og dyktig sykepleier, hun er gift med en kjekk mann, og sammen har de to barn. Men Jackie har også sine hemmeligheter, deriblant en elsker på sykehuset som har tilgang på de smertestillende medikamentene hun er blitt avhengig av på grunn av sin dårlige rygg.

Når Jackie sjonglerer sin hektiske arbeidshverdag med et noe trøblete privatliv, byr det på en rekke utfordringer. Som sykepleier gjør hun alt for at pasientene skal ha det så godt som mulig, og er langt mer opptatt av å hjelpe dem enn å følge sykehusets regler.

Amerikansk dramaserie fra 2009 (12 episoder)
Originaltittel: Nurse Jackie – Tiny Bubbles
Produsert av: Showtime / Lionsgate
Regi: Craig Zisk
Manus: Rick Cleveland
Med Edie Falco, Eve Best, Merritt Wever, Haaz Sleiman, Paul Schulze, Peter Facinelli og Ruby Jerins m.fl.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 924 03 873 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900