Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 3. mai 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Uventet hjelp

Danni (Roxane Wilson) havner i livsfare når hun må passe på en tyster. (Foto: Beyond Distr.)
Danni (Roxane Wilson) havner i livsfare når hun må passe på en tyster. (Foto: Beyond Distr.)
Danni og de andre politiagentene blir overrasket når en kjent yrkeskriminell plutselig blir hovedvitne i en stor sak. Mannen har en sentral posisjon i det kriminelle nettverket i Melbourne.

Mannens navn er Norman Sagar, og han blir tilbudt full immunitet dersom han gir politiet den informasjonen de trenger. Sagar nyter posisjonen dette setter ham i, og sier at han kun vil gi informasjon til Danni. Hun blir nødt til å underholde den arrogante skurken, i håp om at han vil fortelle henne hva han vet.

Det kriminelle miljøet Sagar kjenner til, lar ikke tystere slippe unna, og planlegger et attentat mot svikeren før han kan vitne mot dem. Dermed er både Sagar og Dannis liv i fare.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter.Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen Mackenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) begynt i avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Danni (Roxane Wilson) havner i livsfare når hun må passe på en tyster. (Foto: Beyond Distr.)