Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. januar 2008 kl 22.10 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Paranormalt mord

Andrew Dalziel (Warren Clarke, t.v.) og Peter Pascoe (Colin Buchanan) får en sak som grenser opp mot det paranormale. (Foto: BBC)
Andrew Dalziel (Warren Clarke, t.v.) og Peter Pascoe (Colin Buchanan) får en sak som grenser opp mot det paranormale. (Foto: BBC)
I utkanten av Wetherton skal et herr og fru Hamilton feire halloween med fin middag hos et vennepar. Da det lir ut på kvelden uten at middagsgjestene dukker opp, forsøker vertsparet å ta kontakt.

Charles og Sara Johnson er Jean og Guy Hamiltons nærmeste venner. Da paret ikke er å spore, tar Charles og Sara en tur over til huset deres. Gjennom et vindu ser de at fru Hamilton ligger forblødd på soveværelset. Mannen er ikke å se noen steder.

Dobbeltmord
Etterforskerne Dalziel og Pascoe kontakter Hamiltons datter, Katherine. Hun forteller en merkelig historie: I et tv-show med illusjonisten Lee Knight skjøt Guy Hamilton ned kona og "drepte" henne foran øynene på publikum.

Det er altså ikke første gang Guy skyter Jean. Den videre utviklingen i saken bringer Dalziel og Pascoe inn i en paranormal verden med programmering og avprogrammering av mennesker som tilsynelatende ofrer seg frivillig i et rituelt spill.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelige hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Britisk kriminaldrama (2006)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 11
Kveldens episode: Demons on Our Shoulders: Part 1+2
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel) og Colin Buchanan (Peter Pascoe)
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer