Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 18. januar 2007 kl 22.30 Norsk humor: Atle Antonsen

Bare Atle

Atle Antonsen ser tilbake på karrieren sin som komiker. (Foto: Feelgood Sceme Film og TV A/S)
Atle Antonsen ser tilbake på karrieren sin som komiker. (Foto: Feelgood Sceme Film og TV A/S)
I siste del av serien "Norsk humor" ser Atle Antonsen tilbake på sin karriere fra starten i XL til suksessen med Team Antonsen og et utsolgt Oslo Spektrum samt komiserien "Etaten" som han sist var aktuell med.

Aller helst vil Atle Antonsen være nummer to. - Fordelen med å være nummer to - altså ikke aller best, eller mest kjent, eller mest populær er at du kan holde en jevn kurve gjennom hele karrieren, sier Atle Antonsen. - Du slipper å ta noen hensyn i noen retninger, og du kan på en måte favne om alle som plutselig skulle være interessert i det du driver med.

Vi får også et gjensyn med flere av karakterene Atle Antonsen har skapt, som logopeden og samen, og også sketsjer som sidelengs tv-kjøkken.

Om serien
Humor er en sentral del av vår populærkultur og "god" og "dårlig" humor er stadig gjenstand for oppmerksomhet i media. Norske komikere uttaler seg sjelden om faget sitt – noen gjør det aldri.

I serien "Norsk humor" har journalist Joachim Førsund intervjuet ni norske komikere og fått dem til å fortelle om jobben sin. Praten er løs og uformell og foregår gjerne hjemme på kjøkkenet til komikerne, eller i hagen. De deler sine tanker om humor og gir oss et morsomt tilbakeblikk på forskjellige perioder i karrieren sin. Hvordan ble en spesiell sketsj til og hvorfor skapte for eksempel ett spesielt innslag slik debatt?

I serien møter vi Bård Tufte Johansen og Harald Eia, Thomas Giertsen, Anne-Kat Hærland, Espen Eckbo, Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Hege Schøyen og Atle Antonsen.

Innkjøpt dokumentarserie
Produsert av: Feelgood Scene Film og TV A/S
Produsent: Thomas Giertsen
Intervjuer: Joachim Førsund
Medvirkende: Bård Tufte Johansen, Harald Eia, Thomas Giertsen, Anne-Kat Hærland, Espen Eckbo, Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Hege Schøyen og Atle Antonsen.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no