Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 1. mai 2007 kl 20.10 Sommer på Saltön

Trekantdrama på Saltön

Sara (Hanna Bogren) flytter inn hos MacFie. (Foto: Bo Håkansson)
Sara (Hanna Bogren) flytter inn hos MacFie. (Foto: Bo Håkansson)
Emily har bestemt seg for å ta kommandoen over sitt eget liv. Etter Ragnars svik bestemmer hun seg for å flytte hjem igjen til Blomgren. Han derimot er ikke overbevist om det er noe han ønsker. Ham har nemlig fått et svært godt øye til Johanna. Dermed er dramaet i gang.

For Sara og MacFie går det mye bedre. Sara har bestemt seg for å flytte inn til MacFie til tross for aldersforskjellen, og de er svært fornøyde med tilværelsen.

Månssons datter Lizette har ankommet Saltön for å overta bedriften etter farens plutselige død. Hun har leid ut havnelokalet, stedet for den årlige hummerfesten. Det er ikke populært blant innbyggerne som er redd festen ikke blir arrangert som planlagt.

Om serien
Sommer på Saltön er en stemningsfull og rolig serie, som på tradisjonelt vis forteller om vanlige og uvanlige mennesker i det lille kystsamfunnet. Serien starter med at vi møter Sara (Hanna Bogren), en ung enke fra storbyen. Hun har fått seg jobb på den lille kroen på Saltön der hun har bestemt seg for å begynne et nytt liv. Forberedelsene til den store midtsommerfesten er akkurat i gang da Sara ankommer.

Hun kommer umiddelbart i kontakt med de fargerike innbyggerne, og dem er det mange av: den eksentriske og mystiske birøkteren MacFie (Per Myrberg) som bor alene, den dystre tobakkshandleren Blomgren (Tomas von Brömssen) og hans korpulente kone Emily (Anki Larsson) som bare lengter etter et nytt liv og en ny kropp.

På Saltön lever også den kjærlighetssyke Johanna (Ulla Skoog) som bor sammen med sin sønn, og hermetikkprodusenten Månsson (Jan Holmquist) og hans unge kone Kristina (Lisa Werlinder). Kristina angrer på det livet hun har begitt seg inn på.

Serien er sendt tidligere.

Svensk dramaserie (2004)
Originaltittel. Saltön
Produsert av: SVT
Med: Tomas von Brömssen, Ulla Skoog, Anki Larson, Hanna Bogren, Per Myrberg, Anders Nyström, Lena Brogren, Jan Holmquist og Lisa Werlinder.
Regi og manus: Carin Mannheimer
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf:23 04 72 36 / 95 70 11 47
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer