Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 19. juli 2010 kl 22.20 Damenes detektivbyrå nr. 1

Etiske problemer


En kvinne kommer til detektivbyrået fordi hun er redd mannen har kjøpt en stjålet bil. Hun mener han bør levere den tilbake, slik at hun kan få fred med Jesus.

En annen sak dukker opp; en butikkeier ber Precious overvåke datteren hans for å finne ut om hun har en hemmelig kjæreste.

Og ikke nok med det; Grace, som nå skal prøve seg på egen hånd, følger etter Badules kone for å finne ut om hun har et forhold til en annen mann.

Damene får altså noen etiske grenser de må forholde seg til.

Om serien
Gjennom hele oppveksten ble Precious Ramotswe (Jill Scott) fortalt av sin far at hun måtte følge sine drømmer. Nå, midt i 30-årene, gjør hun nettopp det: Hun starter Botswanas første og eneste detektivbyrå drevet av en kvinne. Byrået befinner seg i den lille byen Gaborone hvor hun påtar seg en rekke saker som berører lokalbefolkningen.

Som støtte og hjelp har Precious sin assistent Grace Makutsi (Anika Noni Rose) og enkemannen JLB Matekoni (Lucian Msamati) som hun innleder et helt spesielt forhold til.

" Damenes detektivbyrå nr 1" er basert på bøkene til Alexander McCall Smith, som ble bestselgere både i Norge og internasjonalt. Serien er filmet på location i Botswana


Britisk/ amerikansk spenningsserie fra 2008
Orginaltittel: The No. 1 Ladies Detective Agency
Kveldens episode: Problems in Moral Philosophy
Produksjon: The Weinstein Company
I rollene: Jill Scott (Precious Ramtoswe), Anika Noni Rose (Grace Makutsi), Lucian Msamati (JLB Matekoni), m. fl.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900