Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. april 2000 kl 19.30 Ut i naturen: Magasin

Ut i naturen: Magasin (ttv)


NRK1 torsdag 6. april kl 19.30
Ut i naturen: Magasin

Med kattugla hos dyrlegen

Programleder Trond Berg har et litt uvanlig oppdrag i Ut i naturen i kveld. Han skal nemlig følge den skadede kattugla som vi ble kjent med i forrige program til \"fugledoktoren\". Det er AviVet Dyreklinikk og Dyrepensjonat i Oslo som tar imot pasienten. Trond Berg er spent på hva veterinæren har å si.

I forrige Ut i naturen-magasin fikk vi høre en gripende historie om en familie i Løten som fant en kattugle i pipa. Folk i huset hadde hørt merkelige lyder i lang tid. Trolig har kattugla sittet fanget i pipa i så lenge som tre uker. Mirakuløst har den kommet fra det høyst ufrivillige fangenskapet med livet i behold. Men under oppholdet har kattugla mistet en del av de store vinge- og halefjærene. Det betyr at den ikke kan fly. I kveld får vi høre hva dyrlegen har å si om kattuglas framtidsutsikter.

Liv under snøen
- Personlig synes jeg vinteren er for kort! Det er programleder Trond Berg som kommer med denne forbløffende uttalelsen. Mens folk flest nå begynner å glede seg til at snøen skal trekke seg tilbake, dukker han ned i snøen. - Det yrer av liv under snøen, sier en entusiastisk Trond Berg som tar seerne med på en spennende reise i en forunderlig verden som er ukjent for de aller fleste.

I programmet skal vi også se hvordan dyr og fugler forholder seg til snøen på ulikt vis. Mestringsteknikkene er mange og interessante. For mange arter er det et problem at snøen dekker maten. Også det finnes det løsninger på.

- Snøen hjelper oss også nærmere dyrene, sier Trond Berg. I programmet følger vi i dyrenes spor for å se hva de kan fortelle.

Og som vanlig blir det spennende amatøropptak og seerkonkurranse.

NRK1 torsdag kl 19.30

Billedtekst:
I kveldens Ut i naturen skal Trond Berg følge kattugla til dyrlegen. (Foto: Trine Løken Stensberg/Hamar Arbeiderblad)

Naturprogram fra NRK Hedmark
Programledere: Trond Berg og Kari Toft

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41