Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. april 2006 kl 23.10 Store studio

Mari Boine og en "uteligger"

Store studio: Mari Boine synger live i Store studio. (Foto: Universal Music Norway)
Store studio: Mari Boine synger live i Store studio. (Foto: Universal Music Norway)
Mari Boine kommer til Store studio samme dag som hun slipper sitt nye album. Hun skal synge live. I tillegg kommer den danske forfatteren Claus Beck-Nielsen.

Mari Boine er en av førstedamene innen norsk musikk, og nå er hun aktuell med nytt album: "Idjagiedas – In The Hand of The Night".

I tillegg kommer den danske forfatteren og teatermannen Claus Beck-Nielsen, som forlot kone, barn og hjemmet sitt for å leve på gata. Resultatet ble boka "Claus Beck-Nielsen (1963 - 2001) En biografi". Han var også en av Danmarks to nominerte forfattere til Nordisk Råds litteraturpris 2006 med boka "Selvmordsaktionen. Beretningen om forsøget på at indføre Demokratiet i Irak i året 2004".

Om programmet
Store studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow med Anne Lindmo i programlederstolen. Pop-reporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i pop-universet. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2005)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252