Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 28. mai 2011 kl 21.55 Film: American Pie

Om tenåringer og sex


Det sies at amerikanske menn tenker på sex hvert andre eller tredje minutt. Men denne statistikken er en grov undervurdering av kåtheten til Jim, en high school-student i en forstad i Michigan. Sammen med kameratene Kevin, Finch og Oz inngår han en pakt: De skal miste dyden innen tre uker eller dø…

Kevin (Thomas Ian Nicholas) har en klar fordel – han har allerede en kjæreste Vicky (Tara Reid), men før han passerer den siste seksuelle grensen må han lese "Bibelen", en håndskrevet instruksjonsbok som inneholder erotisk visdom samlet over flere år.

Oz (Chris Klein) har et pent utseende, og er faktisk også en ganske hyggelig fyr. Jenta han er sammen med, Heather (Mena Suvari), er også en hyggelig pike og slett ikke typen som går til sengs med en gutt i løpet av tre uker.

Finch (Eddie Kaye Thomas) har ingen øyeblikkelige planer, selv om Jessica (Natasha Lyonne) har hørt rykter om pakten.

Jim (Jason Biggs) er i sannhet et håpløst tilfelle. Stevnemøtet med den vakre tsjekkiske utvekslingsstudenten Nadia (Shannon Elizabeth) ble en total katastrofe. Han ender opp med å gå på avslutningsballet med Michelle (Alyson Hannigan), en plagsomt pratesyk musikkelsker, som forteller en fascinerende historie om en fløyte.

Filmen er sendt tidligere

Amerikansk spillefilm fra 1999
Originaltittel: American Pie
Regi Paul Weitz
I rollene Alyson Hannigan, Chris Klein, Natasha Lyonne, Thomas Ian Nicholas, Tara Reid, Mena Suvari, Jason Biggs, Eddie Kaye Thomas og Shannon Elizabeth
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900