Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 9. mai 2008 kl 20.00 Album

Tilbake til 80-tallet

Martin Lund Jenssen (Allan Hyde) får ikke med seg noe av filmen, han ser heller på Gertrud som han er vilt forelsket i. (Foto: DR)
Martin Lund Jenssen (Allan Hyde) får ikke med seg noe av filmen, han ser heller på Gertrud som han er vilt forelsket i. (Foto: DR)
Året er blitt 1980, og de tre unge guttene Lars, Martin og Jon befinner seg på hvert sitt sted i livet. Alle sliter med ungdomsproblemer, enten det er rus, ulykkelig forelskelse eller rotløshet.

Lars føler seg trukket mot det destruktive i livet og debuterer som limsniffer. I rusen gjør han noe som får fatale konsekvenser.

Martin går på punkrock-konsert og forelsker seg i den vakre og omsvermede Gertrud. Gertrud virker uoppnåelig, og etter mye sverming er Martin innstilt på at det ikke blir noe.

Jon blir tvunget ut på diskotek av moren sin, som mener han går altfor lite ut til å være så ung. Hun prøver å overføre den livsførselen hun selv hadde som ung, men de to er svært forskjellige.

Om serien
"Album" er en dansk dramaserie om tre familier som gjennom tre tiår krysser hverandres spor. Underveis møter vi et fargerikt persongalleri, og vi får servert en broket fortelling om lengsel, kjærlighet og kampen for et anstendig liv.

De tre familiene er veldig forskjellige, men en ting har de felles: Hver av dem har en sønn; Lars, Jon og Martin. Gjennom deres skjebner blir historiene flettet sammen.

Familien Rolsted
I familien Rolsted er Vilhelm Rolsted uten tvil overhodet. Han er gift med Musse, en ulykkelig og sørgmodig dame. Sammen har de tre barn, Tess, Lars og Katja.

Ingen av barna har hatt optimale oppvekstvilkår i et hjem uten kjærlighet og nærhet, og dette preger dem videre i livet. Spesielt får sønnen Lars det vanskelig. Det eneste barna har hatt nok av er materielle goder.

Familien Olufsen
I familien Olufsen er far og mor hippier, og sønnen Jon, som er enebarn, er oppvokst i et radikalt hjem.

Jon føler at faren har sviktet besteforeldrene fordi han overtaler dem til å selge familiegården. Kjøperen er Vilhelm Rolsted som kun tenker profitt.

Jons foreldre glir fra hverandre, og når de til slutt skiller seg, har han vanskelig for å tro på kjærligheten mellom mann og kvinne igjen. Dette skal følge ham resten av livet.

Familien Lund Jenssen
Martin er Lund Jenssens sønn, en kjernesunn familie som legger alt til rette for at det skal gå bra for Martin og hans lillebror.

Martin er en dagdrømmer som finner et ståsted i post-punken. Han vil være forfatter og gifte seg med Gertrud, den peneste jenta han noensinne har sett.

Men livet blir ikke alltid som planlagt.

Dansk dramaserie
Produksjon: Danmarks Radio
Regi: Hella Joof.
Basert på Ben Q. Holms roman fra 2002
Med Jens Jørn Spottag, Bodil Jørgensen, Julie Carlsen, Henrik Lykkegaard, Henrik Prip, Lotte Andersen, Kjeld Nørgaard, Marie-Louise Coninck med flere.
Pressekontakt: Karoline Berg, 23049486, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer på DRs sider