Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 22. august 1999 kl 19.50 Når de voksne slår

Når de voksne slår (t)


NRK2 søndag 22. august kl 19.50
Når de voksne slår

Pryl er ikke oppdragelse

Mange foreldre som slår sine barn har vanskelig for å innrømme det overfor seg selv - og især overfor omverdenen. I dette danske dokumentarprogrammet møter vi noen av dem som tør å stå fram, og som forteller hvorfor de pryler barna.
I programmet forteller en mor at hun i en tidligere periode slo sitt 1? år gamle barn. Når det var forhold hun ikke taklet, eller situasjoner med barnet hun ikke mestret, følte hun seg presset opp i et hjørne. Og så slo hun i ren frustrasjon. Denne kvinnen ble selv slått som barn.

I dag går hun ikke lenger rundt med konstant dårlig samvittighet over å være en dårlig mor. Hun har sluttet å slå barnet. På et tidspunkt fant hun ut at pryl var en uholdbar oppdragelsesmetode og tok kontakt med et familievernkontor. Her fikk hun hjelp til å forandre sitt atferdsmønster.

I programmet medvirker også familieterapeuten Jesper Juul. Han mener at man ved fysisk avstraffelse bare skaper flere problemer for barnet senere i livet. Overraskende er det heller ikke at korporlig avstraffelse gir dårligere odds for et godt forhold mellom foreldre og barn i fremtiden.
Også en rekke barn fra 4. og 5. klasse kommer med sine tanker om hvorfor foreldre slår sine barn.

NRK2 søndag kl 19.50

Bilde (via Scanpix/Internett)
- Det er vanskelig å innrømme at man slår sitt eget barn, sier Susanne. Hun er en av dem som deltar i det danske dokumentarprogrammet \"Når de voksne slår\".

Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41