Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 29. januar 2002 kl 19.30 Gründerdansen

Å krøke en gründer

Olav Kårstein i Norsk Oppfinnerforening og Ingeborg Omdal Lykseth presenterer gode oppfinnelser. (Foto: Lyk-z videoprod.)
Olav Kårstein i Norsk Oppfinnerforening og Ingeborg Omdal Lykseth presenterer gode oppfinnelser. (Foto: Lyk-z videoprod.)
Den som god gründer skal bli, må tidlig krøkes. Reform 97 slår fast dette, og temaet ”entrepenørskap i skolen” står på programmet i kveld. Vi møter blant andre Stanley Jacobsen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap, og Kristian Dyresen fra Ungdomsbedrift.

- Vi ser på noen av undervisningsmodellene som er kommet i kjølvannet av tiltaket med entrepenørskap i skolen, forteller programleder Ingeborg Omdal Lykseth.

For å skjerpe engasjementet og stimulere til økt entreprenørskap blant unge mennesker, er undervisning i gode metoder for løsninger på problemer en del av opplegget. Vi ser eksempler på hvordan ungdom selv løser sine utfordringer. Et godt samarbeid mellom skole og næringsliv er også et viktig ledd i kjeden.

Gründere og oppfinnere
Som i tidligere sendinger, stiller potensielle gründere opp og viser fram et produkt de har i ermet. Kanskje opplever de en dag å få satt det i produksjon? Olav Kårstein fra Norsk Oppfinnerforening presenterer som vanlig en nyttig oppfinnelse som et av medlemmene har fått satt i produksjon.

Mer om serien
”Ingenting er umulig!” – under dette mottoet byr ”Gründerdansen” på innslag med gründere og andre mennesker som har en historie å fortelle basert på egen erfaring.

De fem programmene i serien inneholder også en konkurranse, der mulige gründere har anledning til å vinne en førstepremie på en million kroner i seriens finale. De bærer alle på en drøm eller idé som de vil prøve å realisere. Faglig oppfølging i ett år inngår i premien til den foretaksomme vinner.

Innkjøpt norskprodusert programserie
Infotelefon: 355 44 800 mellom kl. 08.00-16.00 – adresse: Gründerdansen, Pb. 3114 Handelstorget, 3707 Skien
Programleder: Ingeborg Omdal Lykseth
E-post: grunderdansen@nrk.no
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Olav Kårstein i Norsk Oppfinnerforening og Ingeborg Omdal Lykseth presenterer gode oppfinnelser. (Foto: Lyk-z videoprod.)LENKER
  • Les mer om Gründerdansen 
  • Ingeborg Omdal Lykseth