Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 21. august 2003 kl 19.55 På skråplanet: "Jeg har hatt mer moro enn de fleste"

Møte med Maurice

Aktmodellen og bohemen Maurice Budini foran et av de utallige bildene som er malt av ham (Foto: Dag Grundseth, Aftenposten)
Aktmodellen og bohemen Maurice Budini foran et av de utallige bildene som er malt av ham (Foto: Dag Grundseth, Aftenposten)
Egil Teige har igjen lett etter fargerike mennesker, og i det først programmet møter vi aktmodellen Maurice Budini. I de tre neste programmene møter vi kunstneren Bjørn "Bogstadgangaren" Kaaks med øye for pene damer og folkemusikk, Jytte Abildstrøm, balstyrig dansk skuespillerinne og M.A. Numminen, finsk sanger og musiker.

I kveld møter vi mannen som stort sett er kjent under navnet Maurice. Egentlig heter han Maurizio Budini og er av gresk/italiensk/fransk/tsjekkisk herkomst. Maurice dukket opp i hovedstadens kunstnerliv i 60-årene, og ble hurtig et kjent ansikt på byen – en aktiv festløve blant hovedstadens bohemer og flittig benyttet aktmodell ved Statens Kunstakademi. Det var sant å si ikke bare hans ansikt som ble et velkjent syn i Oslos kunstverden – også hans nakne legeme og tilliggende herligheter kunne i mer enn 30 år nytes av kunst- og andre elskere i forskjellige former for avbildet tilstand både her og der.

Bestevenninner
- Jeg har hatt mer moro enn de fleste, sier Maurice, som nå er pensjonert og nærmer seg 60. I programmet forteller han levende om sitt liv, sin karriere og sine beste festminner. Utenom Maurice selv, møter vi hans bestevenninner Sossen Krohg, Anne Berit Nedland, Jorunn Frøland, Pia Tellefsen, Raya Bielenberg og vennen Oddmund Berg. Vi følger også med Maurice til stamkneipene Theatercaféen, Lorry og Kunstnernes Hus. Og han tar oss med til et vemodig gjensyn med Statens Kunstakademi og Kunstindustrimuseet i Oslo.

Et høydepunkt i programmet er Rayas besøk hos Maurice. Hun synger for sin gamle venn med slik kraft at tårene triller og prismekronene rister.

Egenprodusert faktaprogram
Programleder Egil Teige
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83